вторник, 5 май 2009 г.

Плодово-зеленчукови маски

Плодовите маски освежават и тонизират кожата. Прилагат се при всяка кожа.

Ябълкова мас­ка — добре узряла ябълка се настъргва на много ситно ренде и се поставя върху лицето за 15—20 мин., след което се измива с хладка вода.


Д о м а т е н а маска — един средно голям домат се обелва и се смачква на каша, прибавят се две чаени лъжички бадемови (или пшеничени) трици или браш­но и получената каша се нанася на лицето и шията за 20—30 мин.; измива се с хладка вода.


М а л и н о в а маска — към сока от 50—100 г малини, прецедени през марля, се прибавят две лъжички прясно мляко. На няколя марля се изрязват отвори за очите, носа и устата. Марлята се напоява с получения сок и се държи на лицето и шията 15 мин. Маската се измнва с хладка вода.

По същия начин може да се използува сок от ягоди, праскови и др.

Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар