вторник, 26 май 2009 г.

Кожата, красива според възрастта

Невероятна кожа на всяка възраст.
Вече знаем, че възрастта е определящ фактор, когато става въпрос за вида на кожата и начина, по който се грижим за нея. В началото ни тормозят младежките пъпки, но с натрупването на годинките се появяват и още проблеми. И така, какво да правим? Според дерматолозите тайната на гладката кожа е след години е..........в подходящите грижи сега. За щастие на пазара има изобилие от подходящи продукти.

ТИ СИ НА: 18-25

Тъй като мастните жлези работят на пълна скорост, кожата ти е гладка и добре овлажнена. Клетките се възстановяват редовно и естествен резултат от това са кадифената повърхност и розовия блясък. Но тази красива картинка има и един малък недостатък: обилният секрет на мастните жлези понякога води до появата на пъпчици и лъщящ вид.

Твоят план за грижа:

Използвай ежедневно нежен към кожата ти продукт за отстраняване на грим и дребни замърсявания.
Почистващ гел, който образува пяна.
Дръж петънцата на страна, като ексфолираш веднъж или два пъти седмично. Важно е да избереш продукт, който не е с интензивно действие.

ТИ СИ НА: 26-30

Най-накрая дейността на мастните жлези е под контрол! Понякога може да се появи някоя дребна пъпчица, но иначе нещата са "кристално чисти". За съжалени има лоша новина: образуването на колаген и регенерирането на клетките се забавят външните фактори започват да играят по-съществена роля за вида на кожата ти.

Твоят план за грижа:

Продължавай с ежедневната овлажняваща грижа. Сега вече ти трябва крем с по-мощно антиоксидантно действие за неутрализиране на свободните радикали, които са виновни за рушенето на клетъчните структури.
За да се предпазиш от вредните слънчеви лъчи, използвай хидратиращ продукт със SPF защита.
Сега е момента да започнеш да се грижиш за деликатната зона около очите.
Два пъти седмично нанасяй маска, спазвайки всичко това ще си винаги млада и красива.

ТИ СИ НА: 31-35

Ако си била умно момиче, значи все още изглеждаш супер. Сигурно бъзите ти не са така свежо опънати и се появяват малки бръчици. Кожата ти е изгубила част от цвета си и по-често се изсушава. Но няма повод за тревога – за тези болки са измислени предостатъчно козметични лекове.

Твоят план за грижа:

Вече имаш нужда от по-сериозна слънчева защита.
Дори да се прибираш късно от парти, вече не ти е позволено да пропускаш нощния си крем.
Борбата с досадните гънчици се засилва и на фронта около очите
На тази възраст хидратиращата грижа вече не е достатъчна. Кожата има нужда от съставки, които да "напомпат" енергийните й запаси!
Както виждате с напредването на годините грижите за кожата ни се увеличават, но когато вече знаем всичко това, няма място за притеснение. Просто трябва да действаме и да бъдем постоянни, за да постигнем желания ефект.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар