четвъртък, 14 май 2009 г.

Тенденции в козметиката, грима и косата


1. Какво ново при козметиката?

Сегашната мода в грима продължава от миналия сезон: свежа и поддържана кожа със здрав вид. Как да я постигнем? Това сигурно вече го знаете, но:

- почиствайте лицето сутрин и вечер;

- овлажнявайте очите;

- овлажнявайте лицето и деколтето сутрин и вечер с подходящ за вашия тип кожа продукт веднъж седмично си правете маска;

- когато имате нужда, използвайте подходящ серум за бързо възстановяване на кожата.

Нещо ново:

Advance night repair concentrate на Estee Lauder. Това е продукт, за който ще се говори дълго време. Излезе на пазара през септември и е несравним за интензивно третиране. Той лекува кожата. Може да се използва при смяна на сезоните или при нужда, когато кожата е подложена на стрес и няма тонус. Можете да си го поръчате от StrawberryNET.com

2. Гримът този сезон:

Копринена кожа: Продължава модата от миналия сезон – кожа със здрав вид, светла основа или такава със светлоотразяващ ефект. Не забравяйте да коригирате кръговете под очите и зачервяванията. Нанесете основата добре за да стои естествено.

Цветовете за сезона са шоколадовите и всички цветове на кафето, от капучино до мляко с кафе.

Опушен грим – как да го направим, стъпка по стъпка: очертайте вътрешната линия на окото, горе и долу, с тъмно кафяв молив; същото направете с външната линия на окото, горе и долу; най-добре е да очертаете тънка линия и малко по малко да я удебелите; разнесете молива с четка с кафеви сенки /или шоколадов тон, който ви харесва/ до горната част на клепача, без да оставяте линии; минете внимателно линията на долния клепач с чиста фина четка; нанесете крем с блестящи частици върху вече фиксираната линия; сложете тъмна спирала; извийте миглите и нанесете два слоя;

Скули: Руменината е на мода. Актуално за скулите е да се използва течен или кремообразен руж в бледо-розови тонове. Така се постига свеж и здрав вид на лицето.

Един трик: сложете основа, след това /преди пудрата/ нанесете кремообразен руж. Минете с четка, леко потопена в прахообразна, прозрачна пудра и накрая нанесете малко прахообразен руж в същия цвят. Получава се прекрасно. Най-добре е течният и кремообразният руж да се нанасят с пръсти или гъба.

Устни: Сезонът на чевеното. Но само, ако сте избрали светъл грим. Когато нанасяте червено червило, внимавайте с ъгълчетата на устата.

Следвайте тези три съвета: нанесете молив в неутрален тон около устните и го разнесете добре, докато скриете естествената линия на устните. Сега очертайте устните с червен молив и след това запълнете устните със същия молив. Нанесете ярко червено червило с четка. По желание може да завършите с блясък за устни.

3. Косата

Трите най-популярни стила са лесни за постигане и удобни за носене.

Права, разделена по средата. Това е лесно постижимо, ако имате права коса и просто я оставите да пада свободно. Ако косата ви не е права, трябва да използвате преса за коса. На пазара има керамични преси, които са по-щадящи към косата от обикновените. Винаги използвайте предпазващ продукт при сушене на косата.

Леко начупена. Това е много приятен, романтичен стил, който продължава от миналия сезон. Как да го постигнете: изправете най-дългия и средния пластове коса; на средния пласт сложете едри ролки, навити нагоре, не много стегнати, или използвайте маша за да навиете леко косата; изправете най-късия пласт коса и придайте обем с лак за коса в горната част на глава; ако имате бретон, го изправете с кръгла четка, среден размер, за да запазите обема. Готови сте!

Бретоните. Бретонът придава индивидуалност и форма на прическата ви. Дългият бретон подхожда на всяка възраст, но късия само на младите. Консултирайте се със стилиста си, кое би подхождало най-много на вашата коса и лице.

Няма коментари:

Публикуване на коментар