събота, 16 май 2009 г.

Пухкави и гладки устни

Появата на първите бръчици по пухкавите ви устни не е особено красив знак. Но ако имате по-дълбоки бръчки по нежната им повърхност определено ще бъде трудна задача отърваването от тях. Дори да се опитвате да ги прикривате с любимото си червило те имат свойството да се открояват. Затова е добре да вземете превантивни мерки.



Стига да полагате периодично грижи за устните си можете да предотвратите появата им.

Устните се нуждаят от хидратиране!

Бръчките не могат да се образуват върху меки и добре хидратирани устни. При положение, че устните ви са склонни да се напукват, се нуждаят от екстра защита, тъй като сухата кожа предлага идеални условия за образуване на бръчки. Ако успеете да поддържате влажността върху кожата на устните си, то ще успеете и да задържите появата на бръчки. Понякога, обаче е необходимо повече от използването на балсам за устни.

И кожата на устните се нуждае от ексфолиране!

Един от начините да поддържате устните си здрави е нежно да ги триете с чиста четка за зъби. Използвайте кръгови движения, без да прилагате натиск. В сравнение с кожата на останалата част от тялото, тази върху устните е много фина и деликатна. След това изплакнете устните си с хладка вода нанесете плътен слой балсам за устни.

Много сухите и напукани устни могат да получат специална помощ и в домашни условия!

Можете да смесите любимия си балсам за устни със захар, сода за хляб или царевично брашно, да го нанесете и да триете устните си с четка за зъби или с върховете на пръстите си с кръгови движения. Изплакнете с хладка вода и нанесете слой хидратант.

Като добавка, трябва да отбележим колко е важно това, което ядете. Когато устните ви са сухи и склонни към напукване някои храни определено могат да дразнят кожата.

Когато устните ви се напукват избягвайте храни, които съдържат пипер, лютиви сосове и горчица. Освен това не е препоръчително да консумирате алкохол, както и портокалов сок, за да не влошите положението, защото те предизвикват щипане. Набавете си добър балсам за устни или друг вид овлажнител, за да ускорите процеса на оздравяване. Когато устните ви са здрави, можете да ядете и пиете каквото поискате.

Доколкото се отнася до грижите за устните, жените и мъжете в еднаква степен трябва да се стараят. Козметичните компании предлагат балсами за устни специално за мъже.

Медицинските продукти са идеални за устни предразположени към напукване. Задължително е също така да имате балсам със слънцезащитен фактор. Жените разполагат с изобилие от продукти за грижа за устните, но когато избирате червило, уверете се, че има овлажняващи съставки и ще запази кожата на устните добре хидратирана. А нанасянето на глос също предпазва от вредни влияния.

Ако превърнете грижата за устните си в рутина, със сигурност не само ще ги запазите здрави, но и ще предотвратите появата на бръчки.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар