вторник, 19 май 2009 г.

Сауната за лице

Сауна за лице – така се нарича процедурата, при която се използва прибор с подгряващ резервоар и конус за лице. След загряване на водата в резервоара се създава пара и лицето се поставя в конуса.


Сауната за лице действа благотворно на кожата на лицето. Парата от уреда позволява на порите да се разширят, след което кожата може да се почисти от черните точки. Освен това такава процедура почиства основно и от натрупания прах и тежкия грим.

Оптимално сауната с използва веднъж в седмицата, като предварително се премахва грима, а косата се увива с кърпа. Обикновено процедурата трае около 10 минути, като лицето се поставя в прозрачния конус на прибора след като се появи парата. Силата на парата може да се регулира. След края на процедурата лицето се попива с мека кърпа и може основно да се почисти от черните точки. След почистване се измива с хладка вода, в която се изцежда лимонов сок, а после се нанася почистваща и тонизираща маска. Престоява се 15 –20 мин., снема се маската с топла вода или с парната баня и се нанася овлажняващ крем.

Най-подходящо време за сауната е вечер, тъй като най-добър ефект за подхранване на кожата след почистване има нощният крем.

Освен за класическа парна баня, сауната може да се използва и с лечебен ефект като се поставят настойки от билки или лечебни масла. Например при мазна кожа се препоръчва ароматични масла от бергамот, грейпфрут, евкалипт, които са естествени противовъзпалителни и антибактериални средства.

Сауната за лице и всички допълнителни процедури прави кожата млада, чиста, гладка като това се дължи не само на почистването, но и на засилване на кръвообращението.


Източник:http://www.kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар