събота, 30 май 2009 г.

Козметиката в банята

Много жени смятат, че купуването на една парфюмерийна линия за тяло е излишно разточителство, защото само ароматът на парфюма е траен, а на душ-гела, сапуна и тоалетното мляко - не. Практика е да се съчетават парфюм с неутрални средства за баня. Новите технологии в козметичните лаборатории пуснаха на пазара нови продукти с траен аромат, неразличим от този на парфюма, със съставки които нежно се грижат за вашата кожа – почистват, ексфолират, хидратират, подхранват.

Душ-гелът, макар да е най-старото средство сред продуктите за баня, няма нищо общо с предшествениците си. Дори в парфюмерийната гама има продукти с лека или кремообразна формула в зависимост от типа кожа. Някои фирми лансират различни видове душ-гелове, в които са усилени различни нотки на един и същи аромат. Много от душ-геловете са обогатени с омекотяващи и тонизиращи съставки, както и с ексфолиращи гранули. Ако на продукта пише "интегрален" значи, че е подходящ както за миене на тяло така и за коса. Това се харесва особено на любителите на фитнеса, които не обичат да носят много козметика в залата.
.
Парфюмирания сапун е най-рядко купувания продукт от линията за баня. Напразно, ако само веднъж го ползвате, никога повече няма да се откажете. Работата е в полезните съставки и мекия аромат, който изпълва цялата баня.

Пяната, таблетките, солите и ароматните топчета
Ако имате вана, значи познавате удоволствието да пуснете в нея разтворими таблетки с екстракт от морски водорасли или соли, които ще ви изпълнят с позабравените аромати на лятната ваканция. Всички тези вълшебни средства омекотяват водата, подхранван сухата кожа, а ароматите им са релаксиращи или енергизиращи, премахват стреса и напрежението, възстановяват душевното равновесие. Пяната за вана и ароматните соли се добавят в началото, а маслата и разтворимите таблетки – след като сте напълнили ваната. След това без да се измивате се загърнете в затоплена хавлия, релаксирайте няколко минути като се наслаждавате на чистотата, покоя и любимия аромат.

Мляко за тяло, крем или спрей
Парфюмираното мляко за тяло е продукт, без който не може нито една жена. То има свойството да попива на момента, поддържа равнището на влажност на кожата и запазва аромата траен. Жените със суха кожа трябва да ползват по-гъсти кремове за тяло, обогатени с много подхранващи масла, растителни екстракти и витамини, тези кремове насищат жаждата за влага на кожата, мигновено премахват дискомфорта от чувството на стегнатост, доставят на кожата ви онези вещества, от които се нуждае, за да изглежда здрава, свежа и еластична. Нанасяйте ги с бавни и леки масажни движения отдолу - нагоре (от краката към сърцето).

Маслата
Леките масажни масла под формата на спрей попиват веднага и не оставят следи по дрехите. След няколко нанасяния кожата става изключително гладка и стегната. Ако редовно ходите на масаж дайте на масажиста вашето парфюмерийно масло, за да го смеси с бебешкото олио без мирис, което обикновено се използва.

Пудрата е изискана класика
Кой знае защо, на много жени пудрата напомня за времето на мадам Помпадур и предизвиква асоциация с дълбоките деколтета и напудрените рамене. Тоест нещо съвсем демоде, излишно и принадлежащо на други времена. А това съвсем не е така. Съвременния вариант на пудрата за тяло няма нищо общо със сивия оризов прах, където добавяли олио за избелване. Пудрата омекотява, заглажда, овлажнява, а съдържащите се в нея светлоотразяващи частици маскират дребните несъвършенства.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар