вторник, 26 май 2009 г.

Бръчките и начините да се преборим с тях

Защо се появяват, какво разкриват, как се изглаждат? Не само най-новите формули за специфична грижа, но и гимнастиката за лице, масаж и "помощ отвън", за да се преборим със следите на времето.


ЧЕЛО
Хоризонталните бръчки се замаскират най-лесно, достатъчна е прическа с бретон. Тези бръчки дължащи се на мимика, се появяват на всяка възраст. Израз на любопитство и предразположение към изненада. Но не подминават и съзерцателните натури, склонни към размисъл и концентрация. Вертикалните бръчки са в центъра на челото. Типични са за хора, които не виждат добре или носят очила.

Масаж
Достатъчно е да притиснете веждите си с показалеца и средния пръст и да извършите "изтеглящо движение" навън.

Продукт
Precision Micro Solutions Programme Neutraliseur Ride, CHANEL е революционен продукт, гел система с незабавно и дълготрайно действие, фиксираща неволните лицеви движения, които правим до като спим. Нощ след нощ мускулните контракции са успокоени, а експресивните линии загладени.

ОЧИ
Така наречените бръчици пачи крак се появяват като тънка мрежичка около очите дори и при по-младите жени. Задълбочават се с времето и с излагането на слънце. Невинаги са неприятни на вид. Вероятно, защото са белег на "смеещите се очи", типични за веселите и оптимистични натури.

Масаж
Навлажнете пръстите си и с палеца и показалеца "изглаждайте" бръчките във външния ъгъл на окото, като опъвате леко нагоре с показалеца и надолу с палеца.

Съвет
За да не присвивате очи, избягвайте директни източници на светлина, носете тъмни очила, а когато четете, се постарайте лампата да е зад гърба ви. Когато излизате на слънце, не пропускайте да сложите крем за околоочен контур със слънцезащитен фактор.

Продукти
Line Peel Anti-rides Yeux, BIOTHERM, е биологичен пилинг за околоочната зона. Намалява фините бръчки, изглажда по-дълбоките и освежава околоочния контур, като заличава бръчките чрез оптичен ефект.

УСТНИ
Вертикалните бръчици покрай устата приличат на "лъчи". Задълбочават се с възрастта и са особено типични при пушачките. За образуването им допринася дори и начина, по който се храните, пиете и произнасяте думите. Понякога тези бръчки са израз на определен тип характер. Не бива да стягате устните си, докато говорите или се смеете.

Масаж
Свийте устните като за целувка, притиснете с възглавничките на пръстите. Напълнете устата си с въздух, сякаш да надуете балон. Задръжте няколко минути и издишайте.

Съвет
Не подсвирквайте с уста. Не стискайте цигара между устните си! Ако не можете да откажете цигарите, опитайте да пушите с минимално усилие на мускулите около устните.

Продукт
Coherence Contur Des Levres, LIERAC, е разработен за устните и техния контур, като възвръща обема със 7%. Защитава от бръчките, повдига и упокоява.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар