петък, 22 май 2009 г.

Bellydance – красота и самочувствие

На какво само е способна жената, за да остане красива, млада и желана колкото се може по-дълго време. Фитнес, аеробика, убийствени диети, съмнителни добавки и … пластични операции. Но рецептата за женска красота и привлекателност в съчетание с добро самочувствие е създадена преди векове. Отдавна е известно, че арабските танци притежават много силна енергетика.

Специалистите смятат, че кючека укрепва здравето и удължава младостта, променя жената и вътрешно и външно. По времe на танца тя изпитва невероятно удоволствие от движенията, чувство на радост и удовлетворение от живота, любов към целия свят, учи се да бъде щастлива в настоящия момент.

В днешно време са известни повече от 50 вида ballydance (кючек). Съществуват няколко основни школи: турска, египетска, пакистанска, йорданска. Най-разпространени по света са турската и египетската школа.

Редуването на елементите на кючека прави по-пластични и подвижни мускулите и връзките. Кожата става гладка и нежна, освобождава се от целулита. С помощта на танца може да се отслабне без диети или да се хармонизира фигурата, ако съществува някаква диспропорция.

Той е и своеобразна релаксация. Музиката в източен стил хармонизира всичките ни чувства.

Гъвкавостта в танца придава гъвкавост на характера: меко, лесно и плавно общуване, вътрешна свобода, позволява на жената да опознае себе физически и емоционално. Освен, че танца укрепва здравето, той е много красив и женствен. В наше време много жени го практикуват, танцувални програми с елементи на арабски танц присъстват в дискотеките, на купоните и тържествата.

Не е случайно, че след латино ритмите, bellydance e втори по популярност в цял свят.


Източник:www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар