петък, 29 май 2009 г.

Техниката на четкането

Целулитът е напаст, която може да съсипе самочувствието на която и да е жена, особено в началото на лятото.

Факт е, че не съществува магическо лекарство, което да накара целулитът да изчезне изведнъж, но определено има начини за борба с него. Всекидневните упражнения и подходяща диета, заедно с четкането може значително да редуцира портокаловата кожа.

Една от основните причини за появата на целулит е лошата циркулация.

Това позволява на свободните радикали да въздействат върху засегнатата част. Резултатът обособяването на определени зони, подобни на джобове в кожата. Комбинацията е мастни "джобове", заедно с наранена тъкан и задържане на течности. Ефектът е появата на т.нар. портокалова кожа.

За да се намали вероятността от поява на целулит, ключът е да се възвърне нормалната циркулация на кръв в цялото тяло и специално в кожата.

Сухото четкане е един от начините да се увеличи прилива на кръв, както и да се детоксикира самата кожа. Ефектът е като след нежен масаж.

Тази техника се използва от 30 години и освен всичко друго, чрез нея кожата се ексфолира добре и се стяга, клетките се възстановяват, а мускулите се тонизират.

Можете да използвате различни инструменти – мека четка, естествена гъба (луфа) или груба кърпа. За по-трудно достъпните зони, можете да си купите четка с естествен косъм и дълга дръжка, а за останалата част от тялото – четка с кожен ремък, за да можете да я държите удобно.

Най-добре да четкате кожата преди да вземете душ или вана. Достатъчно е да го правите веднъж дневно. Избягвайте твърде честото или твърде агресивно четкане, за да не нараните кожата. Особено в зоните с портокалова кожа трябва да четкате нежно и с по-малък натиск.

Започнете да четкате от краката, там можете да си позволите малко по интензивни движения. Продължете като измествате към ръцете и дланите, гърба, раменете и врата.

Не четкайте лицето си!

Достатъчно е да четкате тялото си 15 минути на ден, като наблягате на засегнатите зони. След това вземете душ и продължите да четкате, за да премахнете мъртвите клетки от епидермиса. Изсушете се, намажете кожата си с хидратиращ лосион като използвате леки масажни движения.

Почиствайте четката поне веднъж седмично със сапун и я оставяйте да се суши на слънце, за да не задържа бактерии. Ако използвате луфа, сменяйте я често.

Тази техника може да отнеме седмици, дори месеци, за да постигнете видими резултати, но бъдете търпеливи и няма да съжалявате!

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар