петък, 22 май 2009 г.

Влиянието на цвета на косата

Влияе ли цвета на косата ни върху кариерата и личния ни живот?

Днес съществуват огромно количество стереотипи за косата на жените. Преобладават мненията, че червенокосите жени са безсрамни и хитри, блондинките са глупави и нелепи, а брюнетките безкомпромисни. Този стереотип позволява да предположим, че именно безкомпромисните брюнетки достигат по-големи успехи в кариерата, но това изобщо не е така. По статистика именно притежателките на светла коса, които според стереотипа са глупави, заемат първо място по успехи на работното място, на второ място са брюнетките, а на трето жените със светло кестенява коса (които, според стереотипите са сиви мишки), а хитрите червенокоски са на последно място.

Сега да се опитаме да разберем, какви жени предпочитат мъжете. Според изследванията, мъжете смятат, че блондинките са по-сексуални, но самите те предпочитат брюнетки. Това, може би е свързано с факта, че мъжете възприемат брюнетките като по-сериозни.

Освен това, съществува още един факт, според който може да се оцени активността на жената и нейната увереност в себе си, а това е свързано с това, колко често боядисва косата си. Колкото по-често една жена боядисва косата си, толкова е по-активна, по-образована, по-материално осигурена, и в следствие на всичко това по-уверена в собствените си качества.


Източник:www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар