събота, 23 май 2009 г.

Кой е най-добрият сапун

Сапунът е един от продуктите, които използваме най-често. Всяка жена обича да избира приятен аромат или се изкушава да опита нещо различно, по-полезно за кожата. Кой вариант, обаче е най-добър - класическия, течния (душ гел) или скраб за тяло? Истината е, че когато става дума за грижа за кожата, всеки от трите варианта има своите предимства и недостатъци. Така че, трябва да откриете, кой е най-подходящ за вас.

Преди да изберете, трябва да знаете, че повечето сапуни са добри за тялото, но не се препоръчва да се използват върху лицето. За лицето, използвайте подходящи за тази цел продукти, за да не рискувате прекомерно изсушаване на кожата и дори възпаление.

Класически сапун

Класическият сапун е най-вероятния избор. Едва ли има баня, в която да не може да се открие поне един вариант. Класическите сапуни са подходящи само за кожата на тялото, твърде силни са, за да се използват върху лицето. Когато купувате обикновен сапун, погледнете съдържанието и избягвайте тези, които съдържат твърде много изкуствени съставки и силни ароматизатори.

Хората с чувствителна кожа, по добре да използват сапуни на билкова основа или такива без изкуствени оцветители и ароматизатори.

Когато използвате един сапун, имайте предвид, че той трябва да почиства добре кожата, без обаче да я изсушава.

Течен сапун

Добрите течни сапуни (или гелове) имат способността да задържат повече от 30 % от естествената влага на кожата. Това е голям плюс за сухата кожа. Душ геловете, освен това, имат и по-ниско ниво на pH, в сравнение с обикновените сапуни, което значи, че са по-нежни за кожата.

Можете да откриете и течни сапуни, които са достатъчно щадящи, за да бъдат подходящи за всички типове кожа и всички възрасти (включително и за деца). Можете да купите душ гел с аромат, който ви е приятен или да експериментирате с различни – от фини аромати, напомнящи любимия парфюм, до цветни и плодови такива.

Скрабове за тяло

Скрабовете за тяло са предназначени нежно да ексфолират кожата, като я почистват и премахват мъртвите клетки от повърхността й. Така я освежават и заздравяват. Повечето от тях съдържат фино стрити твърди частици от естествени продукти – различни семена и ядки.

Скрабовете са изключително подходящи за мазната кожа, тъй като редовната им употреба предпазва порите от запушване и същевременно я хидратират. Често ексфолиращите продукти може да бъдат твърде агресивни за чувствителната кожа.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар