понеделник, 25 май 2009 г.

Свежи идеи

Свикнали сме да съобразяваме всеки детайл от макиажа си с тена на лицето, дрехите, които носим, ситуацията, заради която се гримираме. При цялото разнообразие, което предлагат марките едва ли можем да срещнем затруднение в избора на сенки за очи, молив или червило.

Но как стоят нещата с лака за нокти? Има ли цветове, които този сезон са актуални или такива, които по-добре да пренебрегнем? Нашият отговор е – има!

За това лято важно за цялостния външен вид е да бъде сякаш изработен по поръчка. Затова за маникюра открийте вашите собствени цветове.

+
Изберете наситен цвят за основа, но задължително го покрийте с блестящ топ.

Дори не се налага да купувате нови лакове, просто изберете два от вашата колекция, които умело да комбинирате.

+
Но ако искате нещо наистина различно, купете си няколко ярки, нови за вас цветове и нюанси.

Опитайте да нанесете един нюанс върху ноктите си и след това да сложите втори пласт, но от друг наситен цвят като не покриете изцяло първия, а направите прави линии, минавайки веднъж с четчицата от основата на нокътя към върха. Резултатът е изискано райе и уникален вид на ноктите. А хубавото е, че можете да си го направите и сами.

+ Ако вие сте почитател на класиката и се чувставате комфортно с естествени цветове за вашите нокти, винаги можете да заложите на френския маникюр.

Това е вярно, но също толкова неоспорим е и факта, че дори класиката търпи някои естетични промени. Изрежете ноктите и ги изпилете като за френски маникюр. Залепете малки цветни топченца (продават се в козметичните магазини) върху връхчетата на ноктите. Покрийте всичко с топ лак. Нима виждате нещо скучно във френския маникюр?!

+ Друг актуален вариант е да последвате примера на холивудските звезди от 40-те години на миналия век – комбинирайте ярък лак за нокти с червилото.

Това със сигурност ще ви придаде блясък. Можете да избирате от широка гама цветове – от сочните нюанси на червено и кафяво до розово, корал и синя слива – всеки от тях ще ви открои от тълпата. При този избор, обаче, важното е да се спрете на точните цветове – задължително ги съобразете с тена си и цвета на зъбите си (ярко червеното червило може да ви изиграе лоша шега - нюансите на зъбите изпъкват).

+
Сред предпочитанията за външния ви вид не попадат цветните нокти?

Естественото излъчване продължава да бъде актуално. Неговата същност е чистотата. Но всъщност винаги можете да добавите малко златист оттенък към гланца за нокти – това дори придава допълнително ефирност.

Не забравяйте винаги да почиствате добре повърхността на ноктите си, преди да нанесете лак, да носите ръкавици, по време на домакинските задължения и се грижете редовно да пилите, омекотявате и хидратирате ноктите си и кожата около тях.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар