сряда, 20 май 2009 г.

Пресата, вашия домашен фризьор

Преди няколко години у нас нашумя и стана актуално прическата да се прави с помощта на преса за коса. Това поредно "чудо" на техниката се оказа доста полезно и успешно се наложи в ежедневието на българката.

С преса можете да направите прическата си "на вафлички" или пък да я използвате само за изправяне, в общи линии това е уред, който се използва и от жени с къдрави коси, които с нейна помощ си ги изправят, и от жени с прави коси, които искат да си накъдрят косата и тя да стои на подредени къдрици.

Самият уред се предлага с няколко приставки – едната е за едри къдрици, другата за по-ситни къдрици и третата е за изправяне. Не бива да имате притеснения относно това дали не изгаря косата, защото се оказа, че пресата е не по-вредна от сешоара, разбира се не бива да се прекалява с нея.

Съветваме ви да слагате кристали за коса в краищата, за да избегнете тяхното изгаряне, след което разделете косата на кичури и пристъпете към действие относно желаната процедура. Напръскайте с лак за коса на финала, за да фиксирате.

Нея можете да използвате и само ако искате да придадете обем на косата си като я сложите само в корените и то през ред, т.е. отделяте прав кичур коса и следващия го накъдрете с пресата, след което пак отделете прав кичур и пак накъдрете, така от косата ви ще се подават закачливи къдрави кичурчета. Ефектът е поразителен, защото прическата ще е по-лесна за поддръжка, когато ставате от сън и ще запази желания обем.

Снабдени вече с този малък "фризьор", който ви е на разположение денонощно, сутрин прическата няма да отнема от времето ви за сън, закуска или грим!

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар