вторник, 26 май 2009 г.

Типове кожа

Понякога е трудно да се определи поради промените в епидермиса, които настъпват с възрастта заради климата, температурата, начина на живот и др. За да изберете адекватните за вашия тип кожа продукти, преценете според описанията към кой вид спада тя.

СУХА: В повечето случаи тя е фина и гладка, без разширени пори, но в същото време се напуква и има нужда от непрекъсната хидратация и подхранване. Причините за прекаленото й изсушаване са многобройни: роговият слой се нуждае от хидратация, хидролипидният е прекалено тънък и не осигурява достатъчна защита на кожата, количеството отделян себум е оскъдно..... Знаейки всичко това, от вас се очаква да посегнете към подходящия за този тип кожа крем, да използвате точните продукти и да полагате необходимите грижи, за да се чувствате добре в собствената си кожа.

МАЗНА: Тя е по-плътна, порите й са разширени, често лъщи, грапава е, а тенът й е посърнал. Характерно за този тип кожа е и честата поява на черни точки и акне, което от своя страна предполага допълнителни грижи с подходящи продукти и средства. Въпреки, че отделя голямо количество себум, тя често се дехидратира. Притежателките на този тип кожа са единствено облагодетелствани от гледна точка на бръчките, които се появяват доста по-късно именно поради причината, че се омазнява кожата.

СМЕСЕНА: Суха на места, където мастните жлези са по-малко (слепоочията, скулите и около челюстите) и мазна в областта на челото, носа и брадичката. Да се намери подходящ продукт, който да третира и двата проблема едновременно, е доста трудно, но не и невъзможно при непрекъснато усъвършенстване на козметиката.

ЧУВСТВИТЕЛНА: При 20% от жените този проблем е постоянен, а 40% се сблъскват от време на време с него. Често жени с подобен вид кожа страдат от алергии, зачервяване, усещане за бодеж или изгаряне. Но погледнато реално всяка кожа може да бъде чувствителна, а това става, когато се прояви алергична реакция към някоя от съставките на крема, който ползва, от прекаленото излагане на слънце, без да са взети предварителните необходими мерки и много др. Истината е, че никоя от нас не е застрахована от появата на свръхчувствителност към някоя от изброените причини.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар