петък, 29 май 2009 г.

Популярни заблуди за стриите

Едни от най-досадните и упорити явления определено са стриите. Мъже, жени, млади, стари, изглежда, че никой не е застрахован от появата на ужасните белези. Козметичните компании водят истинска ожесточена битка със стриите, като създават все нови и нови продукти. Преди да се впуснете в харчене на пари за различни мазила трябва да знаете някои неща:

В съвсем скоро време много хора – особено тийнейджъри – избират най-лесното решение: тенът. Някои хора смятат, че няколко последователни слънчеви бани или посещения на солариума са достатъчни, за да покрият обезцветените петънца по кожата. Това може и да има резултат, но не е решение на проблема. Повече тен, по-малко притеснение за появата на стрии? Това не е съвсем точно. Дори може да увеличи размера на основния проблем.

По известни причини, слънчевите бани имат своята отрицателна страна за вас и вашата кожа и ако вие прибягвате до правенето на тен многократно с цел да се отървете от стриите, излагате кожата си на голям риск. И освен това дори резултатът върху стриите едва ли ще ви задоволи.

Стриите имат свой собствен, различен от останалата част на епидермиса цвят, съвсем различно пигментирани са. Това означава, че дори да направите множество слънчеви бани и кожата ви да потъмнее, това не е задължително да се случи и с неприятните петънца. В повечето случаи те ще запазят цвета си непроменен. Дори придобиването на тен да върши работа при някого, това не може да се приеме като решение за всички случаи.

Козметичните компании предлагат все по-голям избор от продукти, чиито магически съставки и специални формули имат качествата да унищожават стриите. В много от случите това звучи твърде хубаво, за да е истина. Ако вашите стрии са съвсем наскоро появили се, то има шанс за добър изход в борбата.

Усърдното използване на подходящи кремове, лосиони или други продукти могат постепенно да ги заличат, но при положение, че стриите са се появили преди години, няма никакъв магически продукт, който да успее да реши вашия проблем. Преди да използвате някои от тези продукти, внимателно четете етикетите и се уверете какви са съставките, които слагате върху кожата си.

Много хора, уверили се, че повечето продукти нямат обещания ефект прибягват до различни процедури, които могат да унищожат стриите. За нещастие, дори медиците не са съвсем сигурни в начините за борба. Най-често за тази цел се използва лазерна терапия или микродермабразио.

Поради факта, че стриите не са само повърхностни, а се намират дълбоко в слоевете на кожата, микродермабразиото обикновено е загуба на време и пари в този случай. То е само форма на интензивна ексфолиация, която трудно може да достигне до източника на проблема.

Лазерната терапия изглежда обещаваща, но до този момент няма доказани надеждни резултати.

Единствената медицинска процедура, която има доказан ефект върху стриите в напреднала фаза е абдоминопластиката. Но при нея могат да се премахват петънцата само от областта на корема, а и освен това е твърде скъпа.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар