събота, 30 май 2009 г.

Леден полъх

Топлината

Турската баня
Поддържането на еластичността на кожата е истинско предизвикателство. А начинът е - смяната на температурата. Всеизвестен е фактът, че редуването на топъл със студен душ може да направи чудеса, защото по този начин кожата се изпъва. За това турската баня е най-подходящата терапия за тази цел. При нея се започва с гореща пара, следва - релаксиращ масаж и накрая - басейн с ледена вода.

Сауната
Благодарение на високата температура кръвоносните съдове се разширяват и така организма се освобождава от натрупаните токсини. Освен това кожата се снабдява с по-голямо количество кръв. Добре е след сауна тялото да бъде охладено, за да се даде възможност на порите да се свият и кръвното налягане да се уравновеси.

Душ
Водният масаж винаги е чудесно решение. Масажният душ дава възможност на тялото да изпита различни усещания, а ефектът е действително добър. Освен това е изключително разнообразен. Такива душове обикновено имат различни програми, така че да задоволят всевъзможни изисквания - от релаксиране, през освежаване, до истински масаж.

Ледено усещане

Ледения ефект укрепва калогеновите и еластиновите влакна и регулира епидермиса. На него се дължи стегната и тонизирана кожа. Освен това е полезен срещу замърсяване, защото спомага за свиване на порите. Има антицелулитно действие, благодарение на това, че стяга кожата и може да заглади портокаловата кожа, стига тя да е в начален етап, разбира се.

Лековита баня с уютна топлина, която функционира като сауна с изпотяващ ефект. Отоплените стени и пейки осигуряват приятен комфорт. Постоянната температура от 60°С води до бавно и нежно затопляне на тялото и осигурява по-интензивно пречистване и детоксикация. Идеалната комбинация между благоухания и релаксираща музика допринася за пълен релакс на тялото и душата.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар