четвъртък, 14 май 2009 г.

10 правила за красива кожа


Пийте много вода. Това ще поддържа водния баланс на цялото ви тяло в норма. Кожата трябва да се хидратира, както отвън, така и отвътре.

Почиствайте кожата си редовно (2 пъти дневно), особено, след като сте били навън, изложени на прах, дим и всякакви други замърсявания. Когато изплаквате лицето си използвайте хладка вода. Студената, както и горещата вода повреждат кожата.

Бъдете нежни с кожата си, не я търкайте и ексфолирайте прекалено. Не слагайте обилно количество продукт и не използвайте прекалени много продукти.

Поддържайте кожата си овлажнена през цялото време. Това е едно от най-важните правила. Не оставяйте кожата ви да изсъхне. Сухата кожа е непривлекателна, груба, напуката, с бръчки. Овлажнителите дайстват най-добре, когато се нанасят на влажна кожа.

Не използвайте обикновени козметични сапуни за да миете лицето си.

Използвайте продукти със защитен фактор, дори и да е облачно.

Упражнения и здрав сън. Липсата на сън провокира образуването на бръчки, а липсата на физическа активност провокира отпускане на кожата.

Не подценявайте съветите на дерматолога ви, когато имате проблем с кожата и се консултирайте преди да започнете употребата на нов продукт. Ако не е подходящ може повече да ви навреди, отколкото да помогне.

Преборете се със стреса, той влияе зле на кожата. Вземете си отпускаща вана, медитирайте или просто се наспете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар