четвъртък, 28 май 2009 г.

Скрабовете за тяло

Ексфолирането веднъж седмично гарантира по-здрав и сияещ вид на кожата. Премахването на мъртвите клетки почиства порите, прави тена по-равен, подпомага доброто овлажняване и прави кожата истински сияеща.

Но как да изберем подходящ скраб?

Действително пазарът предлага голям избор на различни ексфолиращи продукти. Защо тогава да не използваме различни и да се съобразяваме с настроението си? Захар, морска сол, бадеми, жито, лешник или друг вид ядки или зърна могат да бъдат основа на скрабовете.

Много скрабове съдържат и ароматни масла, всяко с различни качества и предназначение.

- Здравецът има стягащ ефект и тонизира кожата.

- Лайката успокоява чувствителната кожа.

- Градинският чай действа благотворно на мазната кожа.

Ако вашият скраб съдържа ароматно масло, оставете да действа за около 5 минути, така ще дадете възможност на съставките му да проникнат в кожата и да изпълнят предназначението си.

Tonific нежен ексфолиант - онлайн магазин Kozmetika.bg

Скрабовете не бива да се използват от хора с много чувствителна кожа или след слънчево изгаряне.

- Ананасът е често срещана съставка в ексфолиращите продукти, защото неговите ензими помагат при почистването от мъртвите клетки.

- Добър вариант е да използвате и такъв с минерала цеолит.

- Каолинът и китайската глина се добавят в скрабовете, предназначени за мазна кожа, защото те абсорбират излишната мазнина.

- При условие, че се нуждаете от омекотяващ ефект изберете скраб с пчелен восък, жожоба, мед или глицерин.

Почистете кожата преди да я ексфолирате, като никога не го правете след бръснене, това ще я раздразни и дори може да я възпали.

Нанасяйте с масажни кръгови движения като започвате от стъпалата към тялото и ръцете. Можете да използвате и луфа за по-лесно нанасяне, но внимавайте с бенките и белезите по тялото си. Друг вариант за ексфолиране е микродермабразиото. Без значение кой начин ще изберете – използвайте по-голямо количество от ексфолиращия продукт върху петите и лактите си.

Измийте добре кожата си след ексфолиране. Използвайте силен хидратант след това.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар