четвъртък, 21 май 2009 г.

Красиви и обемни мигли

Дългите, обемни и извити мигли са мечтата на всяка жена. Но как да я осъществим? Известно е, че очите и миглите остро реагират на мръсният въздух, прахта и даже на грима: очите се възпаляват и сълзят, миглите стават тънки и безжизнени... Можем ли да ги защитим?Два пъти на ден - сутрин и вечер, очите и кожата около тях имат нужда от специални грижи. Първо се откажете от сапуна. Сутрин измивайте лицето си с минерална вода, преварена вода или зелен чай. Вечерта, преди лягане задължително почистете грима от лицето си. За това ползвайте само специални средства и крем за кожата около очите. Най добре е да имате два крема - гел и емулсия. Гелът ползвайте сутринта, а емулсията вечер. През нощта може да нанесете на миглите специално масло или балсам за подхранване. Остатъците задължително премахнете със салфетка, излишния крем може де предизвика оттоци на очите.

Продуктите за кожата около очите се нанасят с леки масажиращи движения. Започнете от вътрешния ъгъл на окото, след това по горния клепач в посока към слепоочието и накрая по долния клепач към носа. По този кръг могат да се правят и много леки потупващи движения, особено върху горните клепачи. Но бъдете много внимателни, при силен натиск масажът може да има обратен ефект и дори да предизвика появата на бръчки. Съвременните продукти за подхранвате на миглите се продават под формата на прозрачна спирала с четчица. Нанасят се върху миглите по същия начин, като спиралата. Вечер гримът се почиства с помощта на тампони, напоени с тоник. Поставят се за няколко секунди върху горния и долния клепач. След това с тампоните се почиства размекналата се спирала. Процедурата се повтаря два пъти без да се търка кожата около очите. След 25-годишна възраст се нанасят върху кожата на лицето профилактични подхранващи кремове до появата на първите бръчки. А в по-зряла възраст се използва специален крем против бръчки, желателно съдържащ витамини А и Е.

Но колкото и красиви и обемни мигли да имате няма да изглеждате привлекателна, ако имате торбички под очите. Ако това ви се случва често трябва да отидете на лекар, който да прегледа бъбреците ви. Ако торбичките под очите не се дължат на заболяване, трябва редовно да използвате хидратиращи кремове и тоници, които не съдържат спирт. Премахват оттичането охладените кръгчета краставица, суров картоф или пакетчета зелен чай. Или може да си направите компрес от лайка, мента, липов цвят, шалфей и ленено семе. Билките се смесват в равни части и 1 супена лъжица от билковата смес се залива с 1чаша вряла вода. Запарва се около 20 минути, прецежда се и се охлажда. Ако не ви помагат домашните средства може да посетите козметичен салон, една ефективна процедура за торбичките под очите отнема около 20 минути, включва масаж и специална маска.

Когато избирате спирала обърнете внимание на съставките, особено ако искате тя да е подхранваща. Желателно е да съдържа протеини от пшенични зародиши, те благоприятно влияят на растежа на миглите и кератин, той предпазва миглите, като обгръща всяка мигла в прозрачна невидима пелена. Такава спирала се нарича подхранваща и витаминизирана. На опаковката задължително трябва да е отбелязано, че е минала офталмогически контрол. Ако имате чувствителни очи, лошо зрение или използвате лещи изберете спирала "за чувствителни очи" или "без консерванти и ароматизатори". Спиралата се сменя не по-рядко от веднъж на четири месеца.

Притежателките на много тънки и редки мигли, които не могат да решите този проблем с помощта на грима, могат да се обърнат към специалист за процедура по нарастване на миглите. Изкуствените мигли се изготвят специално и биват три вида: средни, къси и дълги. Прихващат се с помощта на специално лепило към миглите ви, и са безвредни, ако не ги дърпате и не си търкате очите. Могат да се залепят към всички мигли или само в краищата, за да се постигне ефектът "изразителни очи". Срокът им на ползване е 2-3 седмици, толкова време живеят и истинските мигли, те растат и отмират също като косата. Изкуствените мигли няма да променят начина ви на живот. Можете да не се страхувате от водата, тя няма да им навреди. Спокойно може да използвате обичайния си грим, освен спиралата. А почистването на грима трябва да става със средства, който не съдържат масла, защото маслата ще разтворят лепилото. По същите причини върху изкуствените мигли не трябва да попада крем. След 2-3 седмици изкуствените мигли се премахват със специални средства, съдържащи масла. Как правилно да нанасяме грима около очите? Първо миглите трябва да са добре обезмаслени, т.е. ако има остатъци от крем трябва да се отстранят с помощта на салфетка. Очите могат леко да се напудрят, за да се задържи грима по-дълго. Нанасят се сенките и контурът върху горния клепач. Спиралата се нанася първо по долните, а след това по горните мигли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар