сряда, 20 май 2009 г.

За нежни, красиви крачета

Преди да си купите страхотни обувки с ток, бъдете готови да понесете страданието, което причиняват. Загрубялата кожа на краката не е съвсем привлекателна, а краката трябва да бъдат красиви, поне колкото обувките, които избирате за тях. Просто спазвайте правилата за грижа за краката, както спазвате тези за косата и лицето си. Необходимо ви е да отделите няколко минути дневно, за да се погрижите са крачетата си.

А и освен това, тази грижа е абсолютно необходима, ако възнамерявате да обуете сандали през лятото и да харесате гледката. Помислете над това: краката ви понасят цялата ви тежест ежедневно, а ако носите високи токове – напрежението, на което са подложени е двойно. Така че, краката ви заслужават внимание!

Масажът на стъпалата е страхотен старт. Действа разпускащо и релаксиращо, освен това стимулира кръвообращението.

Скрабовете за крака се нанасят с леки масажни движения. Резултатът е почистване на мъртвите клетки от кожата, стимулиране на кръвообращението и страхотно усещане.

Веднъж опитали ексфолирането на краката, включете го в ежедневния си режим – ще бъдете доволни от резултата. След тази процедура, използвайте богати, хидратиращи кремове и обувайте памучни чорапи.


Инструменти за ексфолиране


- Пемза: Идеална е за загрубялата суха кожа. Можете да си я намерите в различни форми и размери, за по-удобна употреба.

- Скрабове за крака: Специално създадени за крака, тези продукти стимулират кръвообращението, подхранват кожата и премахват мъртвите клетки.

- Ексфолиращи кремове: Тези кремове са хидратиращи и предизвикват усещането за релаксиране, прогонват умората от стъпалата.


Ексфолиране стъпка по стъпка


1. Напълнете леген с топла (не гореща) вода. На 6 купи вода, добавете 1 купа мляко (естествен ексфолиант за кожата с подхранващи свойства). Накиснете краката си за 20 минути. Тази баня ще направи кожата ви много мека.

2. Подсушете краката си с кърпа. Използвайте скраб специално за крака. Тези продукти съдържат гранули, като сол от Мъртво море, захар, или парченца натрошени ядки, които нежно почистват кожата. Използвайте леки масажни движения, като обърнете специално внимание на засегнатите от високите обувки участъци на стъпалата и палците на краката.

3. След като изплакнете и подсушите краката си, нанесете мазен крем (ако е вечер преди сън) или не мазен лосион (ако предстои да излизате). Обуйте памучни чорапи.


Ако високите токове са успели да навредят значително на краката ви, тези стъпки едва ли ще ви помогнат. За по-загрубялата кожа използвайте пемза, диамантена пила за крака или приспособление за удебелена кожа. Трябва да знаете, че диамантената пила не се използва под душа, тя работи на суха кожа.

Не стържете вроговената кожа и мазолите. Има специални лепенки (ще ги откриете в аптеките), които вършат чудесна работа.

Свикнете вечер да мажете крака си с крем, за да хидратирате кожата си. Съставки като масло от чаено дърво носят ободряващо усещане, докато тежките хидратанти, като масло от карите омекотяват кожата.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар