четвъртък, 14 май 2009 г.

Парфюм

Ароматът на парфюма се задържа по-дълго на хора с по-мазна кожа.

Мазната кожа има повече естествени овлажнители, които се смесват с парфюма и го задържат за по-дълго. Сухата кожа буквално изпива парфюма. Затова, на хора със суха кожа се препоръчва да използват лосион или крем за тяло, заедно с парфюма. Така ароматът се запазва по-дълго.

Когато си купувате парфюм, трябва да знаете, че на всяка кожа парфюмът стои по различен начин. Така, че не купувайте парфюм, който сте харесали върху ваш познат, без да го пробвате на себе си. За да усетите истинския аромат на парфюма го тествайте върху кожата си, а не на хартия или на капачката. Ако получите зачервяване, това е знак, че този парфюм не е подходящ за вашата кожа.

Не пробвайте повече от два парфюма едновременно. В противен случай, обонятелните ви рецептори ще се объркат и рискувате да купите нещо, което после може да не ви харесва. Най-добрият начин за освежаване на обонянието е да помиришете кафе. В повечето парфюмерийни магазини ще ви предложат.

Не купувайте имитации и фалшификати на маркови парфюми, за да спестите няколко лева. Освен, че са нетрайни и ароматът им никога не може да се сравни с аромата на един качествен парфюм, те могат да са опасни за здравето ви и да предизвикат алергична реакция.

Винаги, когато имате възможност, взимайте тестери. Те са идеален начин да разберете дали един парфюм е подходящ за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар