събота, 23 май 2009 г.

Грижи за лицето през лятото

Добре е да знаеш, че слънчевите лъчи не засягат еднакво всички зони на лицето.
В областта на носа и скулите кожата е по-нежна. Преди да се изложиш на слънцето, е нужно да ги защитиш, за да не се наруши равновесието в състоянието на повърхностния слой. За целта можеш да се довериш на специално разработените козметични продукти, с висок SPF. Etre belle energy Plus SPF 12 е предпазващ и подхранващ крем. Обогатен с витамин А, Е и С, кремът осигурява ефективна защита от вредните слънчеви лъчи. Подходящ е за употреба не само, когато си на плажа, но и в градски условия. Устните са напълно беззащитни пред слънцето, тъй като са лишени от потни жлези и почти нямат мастни жлези. За това за тях е задължителна употребата на продукти със слънчеви филтри, под формата на балсами, червила и др. APOTHEKER SCHELER SPF 22 е минерален балсам за устни, съдържащ екстракт от водорасли и масла от авокадо и шеа, които осигуряват изключително добра защита и оптимален воден баланс на устните.

Очите са най-чувствителната зона. Ако не ги предпазваш, може да се стигне до редица увреждания. Най-подходящите средства за защитата им са слънчевите очила с UV филтри и кремове за околоочния контур с висок SPF (50), предлагани от много козметични фирми. В никакъв случай да не се пренебрегват слънчевите очила с UV филтри, защото дори да се печеш със затворени очи, лъчите проникват през тъканта на кожата на клепачите.

Нормалната употреба на овлажняващ крем в зависимост от типа кожа не е достатъчна. За да избегнеш такива неприятни последици като дехидратирана, застаряваща, зачервена или загоряла кожа, съвсем не е необходимо да се предпазваш с цял арсенал от шишенца и тубички. Достатъчно е да избереш най-подходящия за кожата ти продукт за след слънце, познат от етикетите като after sun или apres soleil. Козметичните лаборатории отделят доста време и усилия за създаването им. Целта е да намерят най-подходящите формули за свръххидратиране, успокояване и незабавно освежаване след излагане на слънце.

Освен after sun продуктите, като се има в предвид, че лятно време кожата най-беззащитна, е необходимо да прилагаш и други специални грижи.
Хидратантните маски, възстановяващи кремове, серумите за лице и маските за тяло са начин да възстановим кожата си след деня прекаран на плажа.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар