понеделник, 18 май 2009 г.

Как да поддържаме кожата около очите

Кожата на лицето е нежна и чувствителна зона. На нея именно се проявяват едни от първите признаци на умора и стрес, както и първите бръчки. А най-деликатна е зоната около очите. Всяко недоспиване, всеки лош ден, нездравословното хранене... всичко намира отражение в околоочния контур. Тази част от кожата изисква специални грижи и продукти. Мазането на кожата около очите с крем за лице (особено с тежък нощен крем) е абсолютно противопоказно. Те са по-агресивни и ефектът от третирането на тази зона с подобни продукти по-скоро би довело до неприятни последици, като отоци, например. Използвайте продукти, специално разработени за зоната около очите.

Lifting Eye Contour Fluid на Fresh Look, подходящ за всички типове кожа

Лифтинг флуидът за околоочен контур има изключително мек и благотворен ефект, благодарение на обогатения овлажняващ комплекс, имитиращ естествения овлажняващ фактор на самата кожата.
Базиран на уникална смес от липиди и аминокиселини, лифтинг флуидът ще остави нежен активен слой за постигането на дълготрайни резултати. Успокояващият екстракт от слез и зеленчукови протеини оказват нежно-стягащ и втвърдяващ ефект, който намалява видимостта на фините бръчици около очите. Богатият зеленчуков сквалан заглажда кожата, за да предотврати чувството на сухота след нанасянето.


За зоната около очите има специални, не толкова агресивни кремове, които подпомагат въздействието на флуидите. Винаги е добре различните продукти (като флуиди и крем) да са от една и съща серия, защото по този начин се допълват и ефектът е по-пълноценен.

Крем за околоочния контур Eye Contour Cream на Fresh Look, подходящ за всички типове кожа

Това е специален обогатен крем, който осигурява хидратиране и защита на деликатната кожа около очите. Комплексът от ботанически екстракти и витамини е подходящ за чувствителна кожа.
Кремът за околоочния контур съдържа активни мастно-разтворими витамини като витамин А, които забавят появата на фини бръчици, както и омекотяващи етерични мастни киселини (витамин F) и антиоксиданти. Към пречистените успокояващи средства са прибавени омекотяващи билкови екстракти като слез, жълт кантарион, бял равнец и успокояваща лайка, които омекотяват кожата, като в същото време действат като запечатващи устройства, съхраняващи влагата. Кремът лесно се абсорбира и може да се използва под грима за прикриване на фините бръчици.


Как да прилагаме козметичните средства?


- Задължително отстранявайте грима с дегриматор преди лягане. В противен случай порите ви се запушват, кожата загрубява и може да развие алергични реакции.
- Купете си продукти, специално разработени и предназначени за третиране на тази толкова деликатна зона.
- Нанасяйте ги толкова често, колкото използвате крем за лице - два пъти дневно, сутрин и вечер. Освен ако не са със специално въздействие - по-активни съставки за нощно действие или слънцезащитен фактор за през деня.
- Нанасяйте внимателно продуктите в малки количества с възглавничката на безименния пръст с леки потупвания в посока от външния към вътрешния ъгъл на окото.
- Не нанасяйте върху клепача!

- Кремът за околоочния контур е добра основа за полагане на грима – от една страна, подготвя кожата, а от друга, способността за трайното му задържане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар