петък, 22 май 2009 г.

Как да се борим с бръчките

Все още не е измислено средство, което за една нощ да ни помогне да се справим с бръчките. Обаче за ефективната борба с тях помагат новите кремове, съдържащи биологически активни вещества. Благодарение на високото съдържание на аминокиселини, микроелементи и минерални соли екстрактите от водорасли се явяват важна съставна част от козметичните продукти, които придават на кожата еластичност.

Керамидите представляват мазнини, които образуват лепкава субстанция, в защитния слой, покриващ кожата. Те предотвратяват вредното въздействие, което оказва върху кожата околната среда. Тези вещества се произвеждат в лабораторни условия и се използват в кремовете против бръчки. Ферментите са белтъци, които участват във всички биологични процеси, произтичащи в човешкия организъм. И с възрастта намалява производството им в организма и недостатъкът им се компенсира от синтетични ферменти, които имат същата функция.

Зеленият чай е много ценен, защото притежава способността да унищожава свободните радикали, които са вредни за организма. То съдържа фтор, кофеин и всички витамини.

Кислородът е жизнено необходим за всички клетки. Затова несвързани молекули кислород се добавят в кремовете, което активира възстановителните процеси и повишава съдържанието на влага в кожата.

Зехтинът е идеална основа за всички подхранващи маски за нормална и суха кожа. Полезно е след измиване на лицето 1-2 пъти седмично кожата на лицето и деколтето да се намазва с леко затоплен зехтин. Редовното използване на такива маски ще направи кожата гладка и еластична, ще подобри цвета на лицето ви.

В козметичната промишленост все повече животинските белтъчини се заменят с растителни. Соевите протеини активизират производството на колаген в клетките на кожата и намаляват бръчките.

Аскорбиновата киселина (витамин С) е необходима за образуването на колаген, който да укрепва тъканите.

За кожата обаче няма по-добро лекарство от пълноценния сън, през който протича обновяването на клетките.

Всекидневните разходки на свеж въздух понижават стреса, подобряват кръвообращението и правят съединителните тъкани еластични.


Източник:www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар