четвъртък, 14 май 2009 г.

Естетичната хирургия се грижи и за ръцете


Спа маникюрите от скоро са златния стандарт за онези, които търсят изцяло лъскав вид. Добре поддържаните ръце сега се разхубавяват със същите подмладяващи процедури, като лицата.

"Вие може да си направите лифтинг на лицето, но в повечето случаи, ръцете ще ви издадат на колко години сте." - каза д-р Мишел Палазо - козметичен хирург в Ню Албъни. Ето защо много педантично поддържащи се жени, са много взискателни към ръцете си, които могат да изглеждат доста по- стари, отколкото останалата част от тях. "Когато започвах работа преди 13 години, нямаше много неща, които можеха да се предложат за ръцете, освен маникюр, много лосиони и слънцезащитни кремове.", каза д-р Брад Калобрасе - пластичен хирург в Луисвил.

Но случаят вече не е такъв. Сега много доктори започват да правят подмладяващи процедури включително: инжекции, микродермабразио, химически пилинг и терапия с интензивно пулсираща светлина, за да заличат най-очевидните знаци на възрастта. "Видът на женските ръце е голям проблем, тъй като те винаги са навън и винаги са на показ и неволно издават възрастта.", каза д-р Томас Хас - пластичен хирург. Лъскавият маникюр не е достатъчен да маскира ръцете, които са започнали да приличат на скелет или кожа, която е цялата на петна от въздействието на слънцето. "Когато остареем, ние губим мазнината на ръцете си и тъканта между вените в кожата и структурата под тях.", каза Палазо. "Като резултат ръцете придобиват кокалест вид и сухожилията и вените по тях изпъкват".

Ето защо едно от най-популярните третирания в нишата на подмладяването на ръцете е връщането на тъканта с инжектиране на пълнители
като Radiesse. Тази полуперманентна съставка закръгля ръцете в относително безболезнена процедура, като резултата от това може да е от 6 месеца до една година и повече. "Американската агенция за храните и лекарствата" е одобрила различни пълнители за лицеви процедури. Използването им за ръце, обаче се счита за "неодобрено", също както използването им за устните.

"Тези пълнители могат да дадат на ръцете "по-младежки, пълен вид", като отпуснат вените и сухожилията и изградят мек вид", каза Калобрасе.

Друга опция е инжекция с мазнина, процес, който е по-агресивен, но има подобен ефект. "Още един бонус е, че той може да се комбинира с липосукция, така че ако имате някоя част на тялото, в която има повече мазнина, вие може да я вземете от там и после да запазите част от клетките и да ги върнете в ръцете.", каза Пализо.

Но пълнителите и инжекциите с мазнина имат странични ефекти, един от които може да е формирането на постоянни бучки. "Няма гаранция за перфекционизъм. Но когато ръцете се подмладят, без значение с какъв метод, това е чудесно, защото възвръща на пациентите самочувствието.", каза д-р Глен Симонс - съдов хирург. "Жените няма да носят пръстени на пръстите си, ако ги е срам да си покажат ръцете."

Няма коментари:

Публикуване на коментар