вторник, 19 май 2009 г.

Лебедова шия

За красива и изящна шия е полезно да си изработите навика да ходите с гордо вдигната глава. В същото време се замислете върху удоволствието да четете лежейки, да гледате в краката си при ходене, да спите на висока възглавница. Но навикът си е навик, а повяхването на шията може да се забави с настойчиви и деликатни грижи.

Почистването:
Почиствайте шията си всеки ден със специални почистващи средства за лице. Ако кожата ви е много суха и склонна към повяхване, изберете почистващи средства за чувствителна кожа. За да осигурите на тази зона пълен комфорт, след почистването й нанесете мазен подхранващ крем с крайчетата на пръстите си в посока от основата на шията към брадичката. Излишното количество попийте със салфетка.

Компреси:
За вяла и отпусната кожа на шията се препоръчват контрастни компреси, които подобряват кръвообращението. Памучна кърпа натопена в гореща вода или билкова отвара, се налага върху кожата на шията за 3-4 минути. Процедурата се повтаря със студена кърпа за 4-5 минути. Редуването винаги завършва със студен компрес. Компресът с лайка носи усещането за комфорт. Направете запарка с 25 мл. врящо мляко. Може да завиете шията с мокра кърпа, найлон и топъл шал. След 15 минути я обтриите с мека салфетка и я намажете с крем.

Масла:
Всички растителни масла са подходящи за подхранване на кожата на шията, за възстановяване на нейната еластичност и здравина. Използвайте масла от жожоба, сусам, пшеничени кълнове, семена от грозде... Нанесете го леко затоплено с памучен тампон, завийте шията с мека памучна кърпа, сгъната няколко пъти. За половин час маслото попива в кожата. Топлите подхранващи компреси помагат да се съхрани нежността на кожата на шията, правят я копринено мека. А на стареещата кожа те са необходими за 15-20 минути веднъж-два пъти седмично.

Специални грижи за кожата на шията
Нощта е времето, в което трябва да се помага на кожата да възстанови мастния баланс и тонуса, да се разгладят бръчките. За целта може да използвате и нощни кремове със следните биологични съставки: липозоми, екстракти от тонизиращи и омекотяващи билки, регулиращи загубата на влага и усилващи защитата на кожния повърхностен слой.

При много отпусната кожа се препоръчват няколко серии от парафинови процедури за стимулиране на кръвообращението и храненето на кожата. Ако кожата е свежа и изглежда добре, парафин се прави веднъж седмично с профилактична цел.

Добре се отразява криомасажът с течен азот на шията и деколтето – подобрява се тонуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар