вторник, 26 май 2009 г.

Нощна грижа за кожата

Свикнали сме да запълваме дните си със сложни програми и така вместваме грижата за кожата между часовете за работа, семейство, деца... Но кой казва, че за кожата можете да се грижите само денем? Всъщност един от най-добрите начини да й дадете това, от което се нуждае е употребата на нощни продукти.

Нощните кремове са незаменим съюзник на красотата, тъй като, докато спите и тялото ви си почива от борбата със замърсяването на околната среда, кожата има възможност да абсорбира благотворните съставки по-пълноценно.

Например да вземем стъпалата, които са подложени на ужасен стрес от неудобни обувки или ръцете, които са най-уязвими към изсушаване. Задължително преди да си легнете ги намажете с подходящи продукти. Най-лесният начин да хидратирате ръцете и краката си е да използвате силен овлажнител и да го оставите да попие добре в кожата. Правете това всяка вечер и ще се събуждате с кадифени стъпала и гладки ръце. А ако кожата ви е твърде суха и склонна към образуване на мазоли, мажете плътен слой крем на стъпалата си и обувайте памучни чорапи преди да си легнете. Същото се отнася и за ръцете – можете да слагате ръкавици върху крема за екстра омекотявящ ефект.

Кожата ви неизменно реагира на стреса от ежедневието, така че я поглезете вечер. Набавете си околоочен крем и продукти за нощна грижа за лицето. Нощните кремове са по-мазни, защото са по-богати на овлажняващи и подхранващи съставки. Кожата ги абсорбира по-бавно, но резултатът на сутринта си струва.

А за да дадете на цялото си тяло релакс и отмора, вземете ароматна вана преди лягане. Това ще отпусне мускулите ви и ще ви подготви за сън. Екстрактът от лайка е много подходяща добавка към ваната със способността си да премахва напрежението и да възстановява кожата след напрегнатия ден.

Използвайте добър скраб за тяло, който да почисти кожата и да премахне мъртвите клетки и след това намажете цялото си тялото с любимия крем, лосион или мляко, като втривате с леки масажни движения. Този лек масаж стимулира кръвообращението, което само по себе си е предпоставка за добър сън.

Нощните кремове съдържат следните съставки:

- Retinyl Propionate – Това е форма на витамин А и мощен антиоксидант, който помага за възстановяването на клетките.

- Гликолова киселина – тя е добър ексфолиант и астрингент (има стягащ ефект) за тялото. Подпомага образуването на колаген в тялото и хидратира.

- L-аскорбинова киселина – форма на витамин С и силен антиоксидант. Редуцира формирането на меланин, стимулира производството на колаген и има избелващ ефект върху кожата.

- Екстрат от ликорис (женско биле) – съдържа глабридин, който има свойството да избелва кожата. Глабридинът възпрепятства хиперпигментацията. Екстрактът от женско биле има и противовъзпалителни свойства.

Нощните кремове са създадени да работят в синхрон с биоритмите на тялото. Докато спите мускулите се отпускат, кожата се възстановява и порите се разширяват. Това позволява на съставките да проникнат дълбоко.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар