четвъртък, 14 май 2009 г.

Козметика против бръчки

Когато говорим за козметика против бръчки, първото, за което се сещаме са продуктите на основата на витамин С. Тези продукти действат, като правят възможен синтеза на колаген (структурен протеин, който се намира в кожата). Тази категория продукти се отнася към антиоксидантите. При аnti age продуктите с витамин С, има опасност от окисляване при контакт с въздуха.

Освен витамин С, антиоксиданти са витамин Е и липоевата киселина. Витамин Е е мастно -разтворим антиоксидант, който се намира в кръвта и помага да се изгради устойчивост против инфекции. Витамин Е е известен и с лекуването на рака.

Липоевата киселина в противобръчковата козметика ефективно се бори с признаците на остаряването, като елиминира пораженията, нанесени на кожата от процеса на стареене.

Фитохимикалите формират отделна категория при anti age продуктите. Това са специални химикали, извлечени от растения. Има множество фитохимикали. Те предотвратяват някой форми на рак – на простатата, на гърдата, на дебелото черво.

Витамините от В групата – В5, В6, В12 също се използват в anti age козметиката.

Сферата на anti age продуктите е обширна и изисква постоянни изследвания.

Козметиката за борба с признаците на стареене трябва да се използва като допълнение към естествените грижи за лицето и тялото. Приемане на много течности (вода), достатъчно сън, редовни упражнения, здравословно хранене, избягване на стреса, смях и положителни емоции, всичко това ще ви помогне да остането по-дълго млади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар