вторник, 26 май 2009 г.

Сънят подмладява

Да се подмладим докато спим.

Дълго време нощните кремове бяха с неприятни и лепнещи текстури и се смяташе, че са предназначени най-вече за жени над средната възраст. Днес са с обновени формули и съставки, които успокояват и регенерират епидермиса. Да се възползваме максимално от тяхното благотворно влияние, за което ще ни помогне следната информация.

Защо трябва да ги ползваме?

През деня епидермисът ни е подложен на непрекъсната агресия. Все още малко от нас се възползват от ползотворното влияние на нощта, за да противодействат на смога, стреса и температурните амплитуди. Доказано е, че по време на съня обновяването на клетките на кожата е два пъти по-успешно, тъй като епидермисът е много по-възприемчив към грижите, които полагаме за него през това време на денонощието.

До 30 години – превенция

Ако при 20 годишните жени процесът на възстановяване на епидермисът протича в постоянен ритъм, то с времето метаболизмът на кожата става по-бавен. Последиците се изразяват най-вече в повишаването на нейната чувствителност, тъй като количеството себум намалява и оттам спада естествената й хидратация. Ето защо е необходима употребата на нощен крем, създаден за да задържа влагата, и обогатен с минерални соли, аминови киселини, той запазва свежестта, еластичността и мекотата на кожата.

След 35 години необходимост.

След тази възраст употребата на нощен крем е задължителна, тъй като освен с упокояващи и хидратантни субстанции, той е обогатен и с такива, които регенерират кожата и й осигуряват лифтинг ефект. След като сте се спрели на определен продукт, прочетете внимателно упътрванетому, където също ще намерите практични съвети, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от него. И не забравяйте да го нанасяте всяка вечер на добре почистено лице с леки кръгови движения. Масажът е много полезен, тъй като позволява на крема да попие по-бързо и равномерно.

Имайте в предвид, че здравия и постоянен сън е много важен за красотата на вашата кожа и здраве като цяло. Не подценявайте този факт и гледайте да спите поне 7 часа в денонощието, за да сте заредени и вие и вашата кожа с необходимата енергия. Сънят е този, който ни осигурява сияен вид, подмладява ни и ни прави силни и енергични.

Фирми като: CLINUIQE, ROC, LIERAC, VICHY, GARNIER и много други, разполагат с богата палитра от кремове, подходящи за всеки и всякакъв тип кожа, просто изберете подходящия за вас и се възползвайте, бъдете здрави и красиви...

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар