петък, 29 май 2009 г.

IPL Teхнология

Първите IPL системи са насочени към третирането на васкуларни и пигментни изменения. Впоследствие технологията IPL се използува за окончателно премахване на нежеланото окосмяване.
Заради преимуществата на технологията IPL, лекарите по целия свят приемат бързо система в работата си.

IPL технологията е патентована съвременна технология за окончателно премахване на нежеланото окосмяване, основаваща се на клинични изследвания върху пациенти в много клиники и подробни статистически данни.

Интензивна Пулсова Светлинна терапията е неинвазивна и неаблативна терапия, която използва високо интензивни пулсови честоти от видимия спектър на светлината с цел да подобри състоянието на кожата, за лечение на различни съдови лезии, в това число телеангиектазии, разкъсани повърхностни вени, за лечение на средно тежко акне, възрастови пигментации, бръчки, линии, белези, розацея, изглаждане и възстановяване кожата на лицето, дълготрайно премахване на нежелано окосмяване. Всички тези терапии се осъществяват посредством серия от IPL процедури - между 4 и 8.
За разлика от лазерите /диоден, александритен и рубинов/, които имат фиксирана дължина на вълната, технологията IPL използува серия от светлинни филтри, осигуряващи широк спектър от дължини, което позволява:

- Прецизно да се зададат всички параметри на лъчението с оглед максимално индивидуализиране на терапията.

- Да се подбере подходяща дължина на вълната в зависимост от цвета на кожата, цвета на косъма и дълбочината му.

- Да се третират ефективно пациенти с много тъмна и много светла кожа, дори и такива, които имат светли и бели косми, тъй като се въздействува не само върху пигмента в космения матрикс, но и върху кръвоносните съдове в космената папила.

- Да се премахнат космите по всички части на тялото – лице, мишници, гръб, крака, бикини, независимо от дълбочината на косъма.

- Да се работи многократно по-бързо отколкото с лазер, като се пести време на пациента.

- Да се гарантира по-надеждна, по-бърза , по-ефективна и по-безболезнена процедура за окончателно премахване на нежеланото окосмяване.

Необходимо е да се направят 4 - 8 процедури, като първоначално ефекта се изразява в отслабване и оредяване на космите, докато постепенно и прогресивно се увредят всички луковици от третирания участък.

Важна подробност е да се знае, че на третирането се повлияват само онези луковици, които са в активна фаза на растеж, но не и тези които са току що изтръгнати или спящи. Цикълът на растеж на нормалното окосмяване преминава през три стадия: anagen е стадия на растеж на косъма, telogen или стадий на покой и catagen - междинната фаза.

Единствено по време фазата на растеж - anagen, косъма се поддава на успешно повлияване, докато по време на telogen и catagen фазите, той е резистентен. В произволен момент от времето, различен процент от космените луковици се намират във всяка една от тези фази и именно затова се налагат няколко повторения.

Параметрите на третирането се адаптират в съответствие с типа кожа на пациента, вида на косъма, гъстотата и спецификата на анатомичната област.

Тази процедура не се препоръчва при бременност и при слънчев тен или след солариум.

Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар