четвъртък, 14 май 2009 г.

Защитете устните си от годините


За да има кожата ни здрав и красив вид е необходимо всеки ден да започва и да завършва с грижа за нея. Много често обаче сме склонни да пренебрегваме кожата на устните. А те, след очите вероятно са най-видимата част от лицето и заслужават особено внимание и специални грижи.

Вероятно сме склонни да пропускаме грижите за устните си и поради факта, че продуктите, предназначени специално за тази нежна кожа са ограничени.

Как годините влияят на устните?


Когато става дума за остаряването на кожата, повечето хора се сещат предимно за фините линийки и бръчици в областта около устните. Но в действителност дори да успеем да прикрием бръчките по лицето си, устните със сигурност могат да издадат възрастта ни.

Ние знаем, че белезите на напредването на възрастта се виждат по изтъняването на кожата. Това се отнася и за кожата на устните, но имайте предвид, че тя по принцип е много по-фина и тънка от тази на лицето. Съвсем естествено е и тя да губи вода и мазнини. Всъщност устните остаряват по-бързо, особено ако не получават необходимата хидратация и грижи.

Как да предпазим устните от годините?

Важно е да включим и грижата за устните сред ежедневните рутинни дейности. Добрата новина е - това, че кожата на устните е много тънка по начало в действителност е плюс в борбата против стареене. Възстановяването след наранявания от рода на дехидратиране и слънчево изгаряне е много по-лесно за кожата на устните, отколкото за която и да е друга част от лицето.

Дерматолозите препоръчват ежедневната употреба на хидратиращ балсам за устни. Предпазването на кожата на устните от вредните слънчеви лъчи е толкова важна, колкото и предпазването на останалата кожа. За разходки на открито е необходим продукт със слънчева защита.

Много марки предлагат на пазара и анти бръчки продукти, специално за устни с алфа хидрокси киселина.

Източник:http://www.kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар