събота, 16 май 2009 г.

Какво се случва с кожата ни в самолета?


Стресът от пътуването в самолет не е само на психическо равнище. Вашата кожа преживява шок по време на всеки полет. Тя се дехидратира почти със скоростта на летене. И това е така, поради факта, че процента на влажност на въздуха в самолета е много ниска (7 пъти по-ниска от влажността на земята). Сякаш търсите оазис в пустинята. Нивото на влажността в салона за пътници приближава 8%, а дори климатиците в офиса, които заклеймяваме непрекъснато, оставят във въздуха минимум 20% влага. Четири часов полет намалява влажността на челото 15%, а на бузите 20%. А всеки по-дълъг полет е истински стресова ситуация, така че превантивните мерки са задължителни.

Още вкъщи, преди пътуването направете хидратираща маска на лицето си
– така кожата ви ще бъде добре подготвена за стреса при излитането, когато влажността на въздуха рязко намалява.

По време на самия полет можете да овлажнявате кожата си:
От време на време се може да пръскате лицето си с термална вода. Бихте могли и да намокрите салфетка с обикновена минерална вода и да я наложите като компрес върху лицето.

Пийте много вода - по чаша на всеки час.

Сухият въздух в самолета става причина за стрес и дискомфорт на очите. Ситуацията е твърде предразполагаща към появата на тъмни кръгове, а също и на торбички под очите. Те са резултат от нарушената микроциркулация в околоочния контур поради падането на налягането. Набавете си специални пластири, чието мощно дрениращо и изглаждащо действие бързо връща нормалният вид на кожата в тази зона.

По възможност не слагайте грим преди полета - пречи на постоянната грижа за кожата. Ако все пак държите, ограничете се с водоустойчива спирала и червило.

Източник:http://kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар