петък, 22 май 2009 г.

Красив бюст

Красив, здрав, стегнат, с нежна гладка кожа... За такъв бюст мечтае всяка жена, нали красивите гърди са предмет на възхищение и обожание от страна на представителите на силния пол. Но не е достатъчно само да се мечтае, трябва да се положат усилия да се превърнат мечтите в реалност. Всяка жена е способна да се постарае, бюстът и да е в най-добрата си форма. С помощта на специална гимнастика може да се коригира формата на бюста, а в някой случаи даже да се промени размера! За това не е необходимо много: ежедневно да отделяме на тялото си 1-2 часа, и така ще му върнем младостта и красотата.

Масажът е един от най-ефективните методи за да съхраните кожата си гладка и еластична. Той подобрява кръвообращението, нормализира обмяната на веществата. Освен това в повечето магазини за козметика има голям избор специални кремове и лосиони със стягащ ефект за областта на деколтето и гърдите. В съчетание с масаж използването на такива козметични продукти ще има благоприятен ефект.

Също така се препоръчва и аква- или хидромасаж - воден масаж. Водата има меко, щадящо действие върху кожата, повишава тонуса на мускулите. В домашни условия хидромасаж може да се прави, като се използва струя вода, компреси, контрастен душ, вана или джакузи. Така или иначе ежедневно приемаме водни процедури, защо на не съчетаем полезното и приятното и да се погрижим за здравето и красотата на гърдите? А и тази процедура отнема само няколко минути, а резултатът няма да ви накара да чакате дълго. Като масажирате гърдите със струя вода, вие по този начин укрепвате мускулите, които поддържат бюста. Най-главното тук е процедурите да се правят редовно. Желателно е да се прави всяка сутрин. Само така ще постигнете резултати - мускулите на гърдите ще се стегнат, ще се подобри кръвообращението, ще се усили обмяната на веществата в клетките и тъканите, ще се обновят старите мъртви клетки.

А сега за техниката на масажа. Струята вода се насочва към гърдите, като предварително сте я регулирали. Тя не трябва да е прекалено силна, за да не травмира бюста, и не много слаба, защото в този случай няма да има ефект. Водата трябва да бъде с приятна за тялото температура. Правят се движения в кръг (минимум 10 във всяка посока), плавно се насочва струята отдолу нагоре, после към мишниците. Под гърдите и в областта на ребрата движенията трябва да са по-интензивни, защото точно тези зони отговарят за височината на бюста. Кожата около зърната на гърдите трябва да се предпазва, защото тя е най-чувствителна и нежна. Продължителността на процедурата трябва да е около 8-10 мин, след което трябва да се подсушите с кърпа и да нанесете върху гърдите си специален крем за корекция на бюста или просто добър подхранващ крем.

Не по-малко ефективен е масажът с разсеяна струя вода. Той се различава с това, че има по-интензивно въздействие върху кожата, стимулира нервните окончания и повишава чувствителността на гърдите. Изпълнява се с леки кръгови движения, като струята вода се движи от ребрата до раменете и областта на деколтето. Продължителността на тази процедура е 15-20 мин. След това трябва още малко да постоите под душа, да се подсушите с мека кърпа и да нанесете подхранващ крем.

Много добър резултат за поддържането на гърдите във великолепна форма се получава с обливане със студена вода. Полезен е и контрастния душ, т.е. редуване на студен и горещ душ. Горещата струя вода почиства кожата, разтваря порите, отпуска мускулите, а в това време студеният душ оказва стимулиращо действие, засилва циркулацията на кръвта и повишава тонуса на мускулите.

Широко известна е ползата на морската вода за поддържане на фигурата. За да си направите сеанс на масаж с морска вода не е задължително да пътувате към морето. Може да си купите морска сол и да направите вана (100г морска сол на 1л вода). По време на приемане на ваната, внимателно масажирайте гърдите си с кръгови движения - без да натискате.


Източник:www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар