сряда, 20 май 2009 г.

Лунна диета

Лунната диета е една от най-малко агресивните, както и най-малко вредните за организма начини за сваляне на килограми. Особеното при нея е, че имате четири строго определени дни (по 24 часа) в месеца, в които приемате само течности. Тези дни съвпадат с четирите лунни фази – новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт. Хубаво е да започнете диетата около час преди началото на фазата и да я завършите около час след края.

Трябва да знаете, че когато луната расте вашето тяло също е склонно да натрупва по-лесно излишни течности и допълнителни килограми. Тогава ограничете калориите в менюто си.

През 24-те часа от всяка лунна фаза, пийте само течности, като избягвате допълнително подсладените, както и тези, в чието съдържание присъстват консерванти. Можете да слагате в чая си мед.

Тази диета е подходяща не само за намаляване на теглото, но е и полезна за здравето на вашето тяло, защото течностите пречистват организма и подобряват работата на имунната система. Можете да я правите само веднъж месечно, по време на една от фазите на луната, докато тялото ви привикне и престане да приема двайсет и четиричасовото гладуване като стрес.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар