понеделник, 18 май 2009 г.


Свикнали сме да възприемаме храната си като вкус, който ни доставя удоволствие, като средство да засищаме глада си, като съвкупност от качества, калории, белтъчини, витамини... В действителност голяма част от любимата храна, както и от предпочитаните напитки притежават и други ценни качества, което ги прави подходящи за употреба в SPA и релакс терапии.

Шоколад

Шоколадът може да достави неповторимо удоволствие на вкусовите ви рецептори, може да повдигне духа и да ви накара да се усмихнете, но същевременно може и да добави няколко грама (или килограма) към теглото ви. Шоколадът обаче, може да доставя удоволствие и без да рискувате добрата си линия. Опитайте шоколадова терапия! Доказано е, че лакомството може да има чудесно действие върху кожата – прави я по-мека, по-гладка и по-свежа. Знаете ли, че шоколадът може да се похвали с голямо количество антиоксиданти е състава си? Те се борят със свободните радикали, провокирани от неблагоприятната среда и ускоряващи процеса на стареене. Какаото в шоколада също от своя страна прави кожата по-мека и я изглажда. Всички тези качества на шоколада го правят един от най-предпочитаните продукти в SPA терапиите.

Вино

Ако се налага да ограничите количеството на консумираното вино, то това съвсем не се отнася за винените терапии. Виното съдържа антиоксиданти, което го превръща в идеално средство в борба с годините.

Плодове и Зеленчуци

Използването на екзотични плодове като кокосов орех, банани и други е много популярна тенденция в SPA терапиите. Много плодове имат качествата да хидратират, ексфолират и почистват кожата. А изобилието на антиоксиданти в състава им е истинска причина да опитате удоволствието от тази процедура. Няма значение терапия с какви плодове и зеленчуци ще изберете, резултатът ще бъде – освежена кожа и прекрасно усещане.

Кленов сироп

Ако се нуждаете от ексфолираща процедура и същевременно от приятно усещане, попитайте в салона дали използват скрабове от кленов сироп. Той почиства кожата, премахва мъртвите клетки, омекотява кожата, прави я по-нежна и сияеща. А по-време на терапията можете да се наслаждавате на приятния аромат. Истински сладко и полезно преживяване!

Опитайте да отделите време за една вкусна SPA процедура – ще оцените резултата и ще се насладите на наистина приятно усещане!

Източник:http://www.kozmetikata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар