неделя, 3 май 2009 г.

Интимните прически на мъжете

Историята на модата познава много излишества, които с течение на времето са се оказали нелепи или даже непривлекателни. Окосмяването по лицето и тялото в различни времена от човешкото развитие се е приемало или не положително или отрицателно. Така например в древен Египет съществувал култ към гладкото, лишено от окосмяване лице и тяло и то не само при жените, но и при мъжете. Типична черта на славяните пък била дългата брада и мустаците. Това се възприемало като признак за мъжественост и сила.

Съвременната мода е изключително демократична. Сега не съществуват строги правила, кой как да изглежда. Визията е личен избор и все по-незначително е мнението на околните и обществото. Още повече когато една тенденцията се възприеме за модерна.

Мъжете все повече обръщат внимание на външния си вид - релефно тяло, окосмяване и прочее. На пазара са налице не по-малко козметични продукти за мъже от тези, предназначени за жени. Според статистиката 5 % от мъжете посещават салони за красота с цел обезкосмяване, маникюр, тонизиране на кожата и др. Интимните подстрижки се появиха едва ли не в началото на 90-те години, когато се оказа модерно мъжете да обезкосмяват не само подмишниците си, но и гърдите и интимните си части. Това се възприе едва ли не като част от личната хигиена на мъжа. Мъжете се доверят не само на козметичните салони, но и на съпругите и приятелките си. Така близо 15 % от мъжете на възраст между 35 и 45 г. редовно обезкосмяват тялото си и още по голямото доказателство за мъжката еманципация - 65 % от мъжете на възраст до 35 г. редовно обезкосмяват една или друга част от тялото си. В интимен план правилната форма на окосмяването би могла да придаде по добра пропорционалност на мъжкото достойнство, че дори и да добави няколко зрителни сантиметри. Интимните прически се приемат изключително добре дори в съпружеските двойки, където властва рутината и еднообразието.

Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар