четвъртък, 2 април 2009 г.

Лак за нокти

Когато избирате лак е най-добре той да не е на ацетонова основа. Освен цветните лакове са необходими и лакове-основи, лакове, които укрепват ноктите, и фиксатори, които закрепват лака. Днес козметичните компании произвеждат лакове, които съдържат съставки за укрепване на ноктите. А използването на фиксатор ще удължи живота на лака.

Добрият лак не изсъхва след половин година, но си има срок на годност. Да се направи лака по-течен може с помощта на лакочистител, но това се прави когато лакът се е сгъстил, а не когато е изсъхнал напълно. Но от лакочистителя не могат да се очакват чудеса, все едно след няколко дни лакът ще стане неизползваем, ще се появят бучки, балончета, ще се нанася не равномерно.

Да се различи качеството на лака е възможно, само ако го нанесете на ноктите си. Но има някои признаци, към които трябва да се придържате при покупката на лак за нокти:

Цвят – когато разглеждате витрината с лакове се опитайте да си представите, как ще изглежда лака на вашите нокти. Това не личи, когато пробвате лака върху хартия за проба. Върху хартията може да разберете каква е прозрачността на лака и колко слоя ще трябва да нанасяте. Ако лакът е много прозрачен, то е добре той да се нанася върху друг по-гъст лак, който ще служи за основа на маникюра ви. Адекватно цвета на лака може да се оцени, ако в магазина разполагат с лакиран изкуствен нокът с този цвят лак. Обърнете внимание на консистенцията на лака – капката от четката трябва да падне в течение на 5 секунди, иначе лакът е прекалено гъст. Той ще се нанася лошо и скоро ще изсъхне. Разгледайте четката – тя трябва да е дълга, мека, равна. Разгледате опаковката – ако тя надраскана, етикета не е залепен добре, буквите са изтъркани, то по-добре не купувайте този лак, доста често външността отразява вътрешността. Най-добре е да се купува лак с топчета-микс (метални топчета за разбъркване на лак). Така по-бързо ще се разбърква течността до еднородна смес

Производители: Условно можем да разделим четири основни групи производители на лакове:

Ексклузивни, скъпи, професионални, но недостигащи до нас.

Професионални, които се внасят и у нас. Някои от тези производители имат и два вида продукти: професионални и обикновени. Закупуването на професионални лакове от частни лица зависи от философията на компанията-производител или на салона-разпространител. Някои от тях продават, други – не.

Рекламирани, продаващи се в козметични магазини. Например: Revlon, Paloma, Lakme, Avon, Bourjois Paris, Маргарет Астор, Мейбилен, Green Mama.

Производители на евтина козметика, копиращи известни марки. Например: Golden Rose, Veronigue, Catherine Arley, Gala. Понякога тели лакове са толкова добри, че не се различават от оригинала.

Източник:www.damski-klub.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар