сряда, 22 април 2009 г.

Да изглеждате винаги зашеметяваща!

Пролетта – това е време за любов. На всяка жена й се иска през този сезон да бъде красива. Е, не само през него, но тогава желанията се засилват. Но през зимата нашата кожа е пострадала страшно много от студа и на нас ни се струва това желание като недостижимо. Всичко е възможно!


Ние очакваме с нетърпение пролетта, закопнели за слънце. И ето срещата с нея се състоя. Природата ни е дарила с прекрасно време – време, през което всичко се събужда от зимен сън. И на нас, жените, ни се иска да се „изчистим”, да премахнем следите от умората, малките бръчки и окончателно да се отърсим от зимата.

Традиционните козметични проблеми са: суха и обезводнена, олющена или възпалена, раздразнена кожа. Запасът от витамини и енергия се е изчерпал, затова ни се случват такива неприятности.

Най-важното при решаване на проблемите на кожата е да се определи правилно нейния тип и предприетите козметични процедури да съответстват на него, защото в противен случай няма да се постигне очаквания резултат.

1. Типове кожа

Нормала кожа

През зимата се изсушава и изглежда бледа. Тънка и нежна, по своята природа, на нея й липсва достатъчно еластичност – от тук и възниква неприятната чувствителност на стегнатост на кожата по ръцете, лицето и шията. Нормалната кожа изглежда изпръхнала и малките бръчки – по-явни. Възможни са зачервявания и възпаления.

Мазна кожа


По силата на своята структура, мазната кожа е най-добре защитена през зимата. Тя отделя мазнина, която запълва порите и пречи на изсушаването, дори може да се каже, че за този тип кожа зимата е благоприятен сезон. Единственото, което може да и се случи е да се възпали и да се появят пъпки.

Чувствителна кожа

Реагира на всяко изменение на климата. Лицето почервенява и се появяват белещи се участъци.

Смесена кожа


С нея е най-трудно, защото тя е много капризна и именно този й каприз се проявява през пролетта. На брадичката, носа и челото или т.н. Т – зона, кожата е мазна, блести и има разширени пори. Докато останалата част от нея е суха и стегната. Този тип кожа е най-често срещания и изисква много внимателни грижи и правилно подбрана козметика.
Кой са причините?

Сърбежът, сухостта, лющенето, раздразнението и различните други проблеми на кожата, възникват по много причини. Те могат да бъдат:

недостаточность влаги из-за низкой влажности воздуха в помещениях;

недостатъчна влажност на въздуха в помещенията;

миенето и къпането с прекалено гореща вода;

влошаване храненето на кожата;

прекалено студеният въздух;

недостатъчен прием на витамини и минерали на организма, включително и цинк.

2. Хидратиране

Какъвто и тип кожа да имате е задължително след всеки душ, след всяко измиване да нанасяте слой хидратиращ, овлажняващ крем. Кремът или маслото се нанася върху влажната кожа и се разтрива с масажни движения.

Избирайте козметика, която съдържа екстракти от какао, алое, олива, орехови масла подобни средства омекотяват и хидратират кожата и оказват стягащ ефект.

3. Хранене


Витаминозен крем

Смесете 2 ч.л. хранителен крем по избор, който е подходящ за вашия тип кожа, 20 капки витамин А, по 10 капки витамин и Е и Д. Сместа нанасяйте върху чиста кожа с въртеливи кръгови движения в продължение на 10 минути. Маската снемете с топла вода.

4. "Стоп" на стареенето

През пролетта е актуална козметика, чиято цел е борба с бръчките. Използвайте кремове «anti-rides» или «anti-age». Принципа им на действие на по-голяма част от тях (стига да използвате качествена козметика) е, че полезните им съставки пречат на задълбочаването на бръчките, укрепват разположените около тях тъкани, целейки да заличат следите на времето. Но не разчитайте, че тези кремове напълно ще премахнат бръчките ви – те могат само да стегнат кожата в най-уязвимите участъци: около очите, устните и на челото.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар