сряда, 22 април 2009 г.

Как да определим типа кожа

Грижите за кожата започват с опознаване на кожата и формата на лицето. Вгледайте се добре в огледалото. Опитайте се да определите предимствата и недостатъците, с които природата ви е дарила. Анализирайте формата на лицето си, очите, носа, брадичката, веждите, типа кожа.

За да можете по-правилно да определите дали кожата ви е мазна или суха, първо, почистете я основно от всякакъв грим и прах, наслоен през деня. След това изчакайте 3 часа – време, необходимо да добие кожата естествения си вид, и едва тогава я прегледайте внимателно.

Мазна кожа. Мазната кожа е лъскава, често с разширени големи пори. Парче тънка, мека хартия, поставена на такава кожа, ще се намазни веднага и петното ще остане. Ако случайно петното се е получило от изпотяване, то ще изчезне като изсъхне.

Суха кожа. Сухата кожа е опъната, тънка и прозрачна. Понякога тя се бели, образува тънки бръчки и лишеи. Върху парчето хартия тя не оставя никакви следи.

Смесена кожа. Смесената кожа, както подсказва и самото й наименование, е на места мазна, обикновено около носа, брадичката и челото (т.н. Т зона), а на места – суха, около очите и на бузите.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар