събота, 11 април 2009 г.

Мимиките – начин за разгадаване !

Мимиките и жестовете са начин за изразяване на моментното състояние на човека, настроението и възприятието на околния свят.

Намусените хора определено са недоволни от някого, от нещо или изобщо. Усмихнатите хора с лъчезарна усмивка и влажни очи изразяват позитивност и задоволство. Прекаленото жестикулиране и използване на мимики използват избухливите хора, припрени и спонтанни, които не съумяват да изкажат с думи това, което мислят. От друга страна, липсата на мимики и жестове говори за трудна комуникативност и сдържаност. Добрите оратори и събеседници използват умерено езика на мимиките и жестовете и то само в случаите, когато нещо трябва да се подчертае или да се наблегне на него.

Мимики, съпроводени с широко отваряне на очите говорят за доверие. Събеседника ви определено се опитва да спечели съпричастност и разбиране.

Нацупване или намусване чрез присвиване на устните и носа е израз на прикриване. Обикновено изразява несъгласие, но същевременно и говори, че човека срещу вас е артист и играе роля. Това не бива да ви притеснява, защото тази мимика е прекалено явна и не буди доверие.

Присвиване на веждите е израз на явно недоволство. Изражението на лицето става сериозно и заплашително. Вие определено сте подразнили събеседника си, който е твърде емоционален, избухлив и спонтанен.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар