петък, 24 април 2009 г.

Гримът – необходимост или ежедневие?

Гримът не е средство за прикриване на лошата е непочистена кожа. Пудрата, фон дьо тенът, ружът и червилото много често служат да поправят формата на лицето или да прикрият някои недостатък.

За да изглежда гримът естествено и да може лесно и равномерно да се постави, кожата трябва да е предварително почистена. Ако забележите, че гримът се напластява, направете си парна баня, сложете си маска, измийте лицето си и го намажете с малко хидратиращ крем. След няколко минути избършете останалия по лицето крем и с върха на пръстите сложете на бузите, носа, челото и брадичката по няколко точки от основния том. Размажете фон дьо тена равномерно по цялото лице винаги с движения отдолу нагоре, като внимавате да не оставите бяла линия при косата или рязка черта при врата. Това ще постигнете с леко потупване, докато гримът постепенно започне да избледнява.

Цветът на основния тон (фон дьо тен) трябва да е същият, както цветът на кожата или малко по-тъмен. Винаги е добре да поставяте основен тон и на врата, за да не се получи контраст между цвета на лицето и врата..

Независимо от формата на лицето ви руж поставяйте на ябълчната кост под окото и чрез леко потупване с върха на пръстите го разнасяйте към корените на косата, размазвайки го така, че постепенно да се слее с основния грим. Ако лицето ви е широко, поставяйте ружът по-близо до носа, а ако е продълговато – по-встрани.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар