петък, 24 април 2009 г.

Не чакайте последния момент за епилация

Особено важно е да откриете подходящата епилация, съобразена с типа кожа и възможностите, които имате. Експериментирането с нови видове епилации е подходящо още докато е студено. Ако никога не сте ползвали кола-маска или епилатор, време е да започнете сега. Съвсем нормално е при първите пъти кожата ви да реагира малко остро, да се появят пъпчици или зачервяване. Но понеже лятото е доста далеч, имате достатъчно време да намерите подходящия за вас начин за епилация, така че после да не ви се налага и в най-горещите дни да ходите с панталон.

Изборът на правилния начин на обезкосмяване е от изключително значение за вас и вашата кожа.

Бръснене – най-бързия и лесен начин за обезкосмяване. Препоръчително е за ползвате специален крем за бръснене, за да не дразните кожата.
Предимства
: бързо, лесно и евтино.
Недостатъци: косъмчетата израствам много бързо и загрубяват. Има риск от порязване, което може да доведе до инфекция, особено ако не сте ползвали пяна за бръснене и не сте овлажнили кожата. На по-деликатните места косъмчетата могат да започнат да растат навътре и да се появят досадни грозни пъпки, които ако разтворите зарастват много трудно и бавно. Сменяйте ножчетата на три-четири ползвания и не се изкушавайте да употребявате чужди.

Кола-маска
– този метод остава от най-ефективните, достъпни и популярни начини за обезкосмяване. Характерно за него е, че се отстраняват косъмчетата заедно с луковиците. Бива топла и студена. Когато я използвате в къщи внимавайте да не загреете прекалено много колата, за да не изгорите кожата си. Все пак за предпочитане е ползването услугите на козметик, който ще избере най-подходящата за вашия тип кожа.
Предимства: топлата кола-маска разширява порите, което улеснява отстраняването на косъмчетата с корените. Ефектът от епилацията се задържа две-три седмици, косъмчетата израстват бавно и стават все по-тънки и слаби.
Недостатъци: не е препоръчителна при раздразнима кожа, възпаления и алергии. Процедурата е болезнена и не е препоръчителна през първите дни на цикъла. За жените с разширени вени е добре да избягват този метод на епилация.

Електрически епилатор
– епилацията е механичен метод за премахване на нежеланото окосмяване, като изтръгва космите с луковицата. Движещите се с голяма скорост дискове захващат косъмчетата и ги отстраняват с фоликулите им.
Предимства: методът е еднакво ефективен като коло-маската, удобен за домашни условия и отнема по-малко време.
Недостатъци: изскубването на космите е доста болезнено, особено при първите процедури. Кожата може да се възпали.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар