събота, 18 април 2009 г.

Пред бога и хората

Когато човек открие истинската любов, би искал да я задържи и всичко това да продължи вечно. Следва брак, семейство, дом, деца. Една чудесна приказка за живота на двама влюбени. Но къде е проблема, когато всичко е толкова прекрасно ... ?

Проблема е скрит в самия човек. Изследване сочи, че човек се влюбва между 10 и 15 пъти през целия си живот. Любов истинска и непреодолима. Любов, основана на страст и удовлетвореност, на болка и разочарование.

И когато пред бога и хората човек се врече във вечна вярност и преданост към своята половинка всичко се нарежда чудесно, докато той не разбере, че вероятно човека до него не е избрания, защото се е появил или може би ще се появи друг истински партньор. И ако това не е тридесет годишен брак, то той е обречен. Раздялата. Проблемите – децата, къщата, колата. Но живота не свършва. Човек наистина е отдаден на семейството, ако и докато то не се разруши. Човек е отдаден на децата – докато те не пораснат и не поемат своя път. Човек е отдаден на работата, докато не се пенсионира. Но дали с това “докато” се изчерпва смисъла на живота и правото на щастие?

И ако все пак сте в задънена улица и въпреки всичко сте преживели раздяла, не се отчайваите, винаги има още едно влюбване и още един шанс, и още една мечта и още нещо, което си заслужава да се изживее.

Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар