петък, 17 април 2009 г.

Психология на безплодието. Защо не мога да забременея?

Все повече млади двойки, на практика здрави, не съумяват да забременеят. Основния момент в забременяването е на първо място в "главата" на жената и след това в детеродните й органи.

Напрежението, стреса, неудовлетворението и психологическата неустойчивост са основните причини, на които лекарите отдават невъзможността за забременяване на повечето млади съпруги, тогава, когато и двамата партньори са здрави и не би трябвало да има проблем за забременяване.

Причини за този проблем могат да се търсят още в неудовлетвореността от работата, дома, а защо не и в партньора. Когато жената е намерила истински мъж на живота си, тя се чувства много по-спокойна, доволна и удовлетворена от живота. Това, което на прост език се нарича щастие. Сексуалния живот на такава двойка също е пълноценен. Научно е доказано, че при когато жената достигне до оргазъм, вероятността на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката е в пъти по-голям, отколкото при липса на оргазъм. Пълноценен секс, а не секс за забременяване. При мъжете такъв проблем не съществува, тъй като мъжа достига до оргазъм винаги.

Средно между пет и седем години са необходими на такава двойка, за да преодолее или осъзнае проблема - липсата на дом; наличие на такъв, но не отговарящ на представите на жената; неудовлетвореност от работата или съпруга й.

Най-верния път за решаване на проблема е да осъзнаете причините за тази неудовлетвореност и да се опитате да ги игнорирате, като моя съвет е да потърсите съдействие както от психолог, така и от сексолог. Семейните консултации са начина час по-скоро да изчистите съзнанието си от негативната енергия и да получите това, към което се стремят всички - дом, и семейство, и деца.
Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар