сряда, 29 април 2009 г.

Тайните на макиажа

Даже и жените, които използват декоративна козметика „цял живот” не знаят нейните истински възможности. Ето няколко тайни, за да изглеждате винаги добре, по-млада и по-красива.

1. Първият е за гримиране на очите, защото те са първото нещо, което се забелязва в даден човек. Преди да положите спирала, напудрете миглите леко с пудра – така те ще станат по-гъсти и по-обемни. За да имате сияещ поглед, поставете във вътрешната бели сенки под формата на буквата V.

2. За да поправите бързо грима преди вечерна среща, попийте лицето с книжна салфетка. По този начин ще премахнете горния замърсен слой, наслоил се през деня. После леко напудрете, но само един слой. Ако поставите много пудра, лицето ви ще изглежда като маска. Добавете туш за мигли.
3. Дневния грим на деловата жена трябва да бъде енергичен. За офиса използвайте матови оттенъци, от морковено до сливово. Те отлично се допълват с костюмите и придават на биснес-дамите женствен вид. Вечер към него може да прибавите бляскави сенки за очи.

4. За да издържи гримът по-дълго във вида, в който е направен, нанесете подходящ за вашата кожа крем преди полагане на макиажа. След приключване на гримирането, вземете едно кубче лед и леко с кръгови движения, го прокарайте по лицето.
5. Вялата, отпусната щкожа може „да събудите” преди гримиране като и нанесете лосион, направен от лимонов сок и вода. Ефекта от такъв тоник може да се сравни с действието на лифтингово средство.
6. Използвайте винаги качествена козметика. Не мислете, че цената няма значение. Понякога когато пестим от средствата за грим, впоследствие даваме повече, за да лекуваме пораженията от този грим. И още нещо – марковата козметика издържа по-дълго през деня..
7. Не забравяйте простото правило – тоналния крем нанесете на тънък слой, равномерно по цялото лице без да пропуснете и едно ъгълче. Използвайте коректор, един тон по-светъл, за да заличите белези или пъпки.

Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар