понеделник, 13 април 2009 г.

Как да говорим с мъжете за пари?

Между вас и партньора ви всичко е чудесно - любов, пари и прочее. И въпреки това, винаги когато стане дума за пари се усеща напрежение във въздуха. Как да подходим?

1. Винаги използвайте удобния момент

Най-подходящия момент да му споменете, че ви трябват пари, за да купите нещо, е когато той самия има нужда от нещото. Ето например, ако пералнята има нужда от смяна просто го оставете да се сблъска с проблема "мръсни дрехи" или пък му ги изперете, но с домашен сапун и му обяснете: "Пералнята не работи, трябва да се купи нова".

2. Не отлагайте разговора за парите

Ако се чудите кога точно да му споменете, че ви трябват пари вярвайте ми нищо няма да постигнете. Докато отлагате да дойде подходящия момент непременно ще се окаже, че са необходими пари и за нещо друго, вероятно по-важно и съществено.

3. Не влизайте в излишни спорове

Дори да ви чуе, много вероятно е той да ви обвини в прахосничество. Е, вероятно е прав, защото по принцип жените харчат повече пари от мъжете, но то е за домакинството, семейство, децата, т.е. за благото на всички. Както и да е, не се впускайте в обяснения, че вие пазарувате, грижите се за разплащането на сметките и прочее, с общите пари разбира се. Съгласете се с него и го оставете да реши, че е прав. Организирайте нов "подходящ момент" според първото правило, но в никакъв случай не правете скандал за пари.


Източник:www.zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар