вторник, 9 юни 2009 г.

Най-богатите манекенки в света

Бразилската топ манекенка Жизел Бюндхен за трета поредна година оглави класацията на сп. "Фобс" на най-скъпоплатените модели в света.

Тя е заработила впечатляващите 25 милиона долара от юни 2008 до юни 2009 г. Жизел обаче също е станала жертва на световната икономическа криза, като е спечелила с 10 милиона долара по-малко от предишната финансова година. 28-годишната кралица на модния подиум все още има доходоносни договoри с модните марки Версаче, Диор, джинсите Тру Рилиджън и часовниците Ебел. Освен това Бюндхен има и своя успешна линия обувки.


На второ място в класацията на "Форбс" е Хайди Клум с 16 милиона долара. Тя е спечелила с 2 милиона долара повече спрямо предишната финансова година. Германската манекенка води тв предаванията "Germany's Next Top Model" и "Project Runway" и е лице на марката за бельо Виктория Сикретс. Освен това тя е рекламно лице на Diet Coke, Фолксваген, LG, линията сандали Birkenstock и има собствена линия продукти за кожата "In An Instant".


На трето място е британската манекенка Кейт Мос с 8,5 милиона долара. Тя е спечелила с 1 милион долара повече спрямо предишната финансова година. Тя се радва на успех с модната си линия за британската марка Топшоп и участва в редица рекламни кампании. Топ пет на най-високо платените манекенки в света допълват Адриана Лима и Дутцен Кроес. /БГНЕС


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар