понеделник, 8 юни 2009 г.

Детоксикация за кожата

Ползата от детоксикиране на тялото е всеизвестен факт. Това, за което ще стане дума сега е ползата от детоксикиране на кожата. Принципът на пречистване на тялото е аналогичен на този при почистване на кожата. Спомнете си само, че кожата е вашият най-голям орган, че е подложена на всевъзможни атаки – слънце, вятър, грим, замърсяване...

Всъщност детоксикирането на кожата не е някакъв сложен и тайнствен ритуал. Процедурата е проста и отнема не повече от три минути дневно.

Първата стъпка е почистването

Дори, когато си стоите вкъщи не можете да предпазите нежната кожа на лицето и врата си от замърсяването на околната среда. Алергени, прах, почистващи препарати – всички те работят срещу баланса на вашата кожа. А в момента, в който затворите вратата зад гърба си ви атакуват замърсяването, слънцето, вятъра, алергени, които лесно разбиват естествената защита и pH баланса на кожата.

Всичко това прави старателното почистване особено важна стъпка. Изберете почистващ продукт за лице с възможност за дълбоко почистване. Той не бива да бъде и твърде агресивен за кожата, необходимо е да ексфолира внимателно, за да я освежи. Ще разберете дали сте направили правилния избор като след почистването усещате кожата си свежа и гладка, но не и зачервена и възпалена.

Почистването е последвано от хидратиране

Избирайте хидратиращи продукти, които отговарят на pH баланса и специфичните нужди на вашата кожа. Овлажняването е необходимо за възстановяване и изглаждане повърхността на кожата. Освен това изгражда бариера срещу мръсотията. Това, обаче се случва само в случаите, в които продукта съдържа само естествени съставки с минимум химически добавки.

И понеже кожата не може да съществува без вода, хидратантът работи, благодарение на флуидите си, за да запази естествения баланс на кожата.

Когато целта е дълбоко почистване...

Когато кожата ви се нуждае от дълбоко почистване и детоксикиране, на ход са лосионите и тониците за лице. Почистващите агенти отпушват и почистват порите и възстановяват повърхността на кожата като осигуряват максимално абсорбиране на подхранващите съставки.

Ефективният тоник е необходимо нежно да освежава кожата, без да я възпалява. Възможно е след употреба да се появи усещане за леко изтръпване, но това значи, че тоникът работи добре. Когато почистващият продукт отпушва и почиства порите, тоникът помага на същите тези пори да се затворят, като ги предпазва от запушване, докато използвате хидратант.

След като сте изпълнили тези три стъпки на почистването, трябва да усещате кожата си полирана, чиста и гладка. Ако пропуснете някое от тези действия, резултатът вероятно няма да бъде достатъчно задоволителен.

Избирайте козметика от една линия, за да могат отделните продукти да работят в хармония и да се допълват. Това ще помогне и да предпазите кожата си от прекалено омазняване или изсушаване. Използването на продукти от различни серии може да работи добре, но това изисква многократни опити, докато откриете идеалната комбинация.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар