четвъртък, 4 юни 2009 г.

10 причини за да посетите фризьора си

За да бъде косата ви такава, каквато я искате се нуждаете от професионално мнение. Доверете се на фризьора си, особено когато се отнася до значителни промени...

1. Искате голяма промяна

Искате да боядисате косата си в съвсем различен цвят? Ще изглеждате променена дори да изберете боя един или два нюанса по-тъмна или по-светла от вашата, а и ще избегнете шока от твърде агресивната промяна. Освен това – питайте фризьора си за съвет. Той ще ви каже какъв цвят и нюанс е подходящ за вашата кожа.

2. Различна прическа

Ако искате да подстрижете косата си съвсем различно от прическата, която имате в момента – питайте професионалист. Не избирайте подстрижка само защото е модерна или защото ви харесва как стои на някой друг.

3. Боядисване

Винаги е препоръчително косата да бъде боядисвана от фризьор – той ще го направи по-добре.

4. Нуждаете се от намаляване на обема

За твърде бухналите коси – решението е намаляване на обема. Трудно обаче можете да сама да го направите, а и не ви препоръчваме да се доверявате на приятелка, за да не ви се наложи да носите шапка месеци наред.

5. Нуждаете се от къдрене

Перманентното къдрене изисква професионален подход и техника, защото в домашни условия може да бъде опасно. Химикалите могат да изгорят скалпа.

6. Искате да изправите косата си

Фризьорът ще го направи по-добре или поне може да ви покаже как да го правите вкъщи. Къдриците са чаровни разрошени и прикриват много, но правата коса не допуска грешки.

7. Искате екстеншъни

Изкуствената коса е решение да направите от прическата си истинска грива, но питайте фризьора си как. Важно е да изберете подходящия метод, техника и цвят.

8. Ще се омъжвате

На сватбата си всяка жена иска да бъде неотразима, но това не е моментът да експериментирате с нова подстрижка, нито с различен цвят. Доверете се на професионалист да направи прическата ви и най-добре му покажете роклята преди това.

9. Бременна сте


Под въздействието на хормоните косата ви може да се промени. В такъв момент се нуждаете от обективно мнение.

10. Искате да имате бретон


Никога не сте имали подстрижка с бретон, но искате да опитате – отидете при фризьора си и се посъветвайте. Той ще ви направи бретон, подходящ за формата на лицето ви.


Източник:http://kozmetikata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар