четвъртък, 25 юни 2009 г.

Водоустойчив грим за летния сезон

Когато слънцето силно пече, въздухът е горещ и влажен, а ние се къпем в морета и басейни, значи лятото е тук и се нуждаем от водоустойчив грим.Водоустойчив грим за очи
Най-важно за летните жеги е да се подсигурите с водоустойчив грим за очи. Спиралата и очната линия трябва да не дразнят очите, да са водоустойчиви, дълготрайни, но и да не се отстраняват трудно. Колкото и горещо да е навън, дори да сте по цял ден във водата, да разтърквате очите си или да плачете, гримът трябва да си остане безупречен.

Грим на плажа
На плажа също може да носите грим, но се придържайте към максимално естествена визия, която ще постигнете с помощта на водоустойчива спирала и червило в естествени тонове със слънцезащитен фактор.

Водоустойчивата спирала
Една от големите заблуди в грима е, че от водоустойчивата спирала миглите стават чупливи. Освен, че ги оцветява, водоустойчивата спирала подхранва миглите с витамини и протеини. Водоустойчивост на спиралата придават силиконовите масла, които образуват защитен слой върху миглите и те стават здрави и лъскави.

Бронзов тен – ярък грим
Ако вече сте се сдобили с бронзов загар, може да си позволите малко по-агресивен и ярък грим – кораловочервено или оранжево червило, морскосини или морскозелени сенки за очи. Разбира се, количеството не бива да е за сметка на качеството. За да подчертаете цвета и да изпъкне бялото на очите върху тена, нанесете тънка линия с черен молив непосредствено до миглите. Вместо фон дьо тен може да използвате компактна пудра в бронзов цвят.


Източник: zajenata.ogosta.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар